Lydbøger der oser af sommer og sol – og lidt af byger!

Mangler du lige det sidste for at komme i rigtig sommerferiestemning? Så lyt med her! Disse titler egner sig lige godt om ferien går til hængekøjen derhjemme eller til fremmede himmelstrøg. Så uanset hvad vejret byder på, er der her solgaranti - dog med enkelte skyer og byger.

Jette A. Kaarsbøl: Arrangerede udflugter

Ironisk, satirisk rejseroman. To familier står i bogens centrum: Det midaldrende lærerægtepar Søren og Gitte, der har fået rejsen i sølvbryllupsgave, og it-konsulenten Ole med sin nye, charmerende unge kone, deres fælles lille datter Ingrid og Oles (uudholdelige) teenagesøn Lasse. Det murrer allerede i Oles tand, før afrejsen, og denne betændte, rådnende tand står som symbol for hele rejsen. Noget er galt, også i Grækenland. Drømmene og forventningerne er væk, og ferien kan ikke rette op på tingenes tilstand. Hverken hos de rejsende eller de ansatte, men måske noget nyt kan træde i stedet? Romanen fortæller nøgternt fra dag 1 til dag 8, grumt og overraskende.

Benn Q Holm: Sommer

Sommer handler om Peter og hans kone Nanna, der er midt i 30'erne, succesfulde på arbejdet, og har en datter sammen. Vi hører om Peters liv først i 20'erne, hvor han kæmpede med at slå igennem som kunstner og havde problemer med kærligheden.

I nutiden er det er endelig blevet tid til ferie, og den lille familie forlader København for at tilbringe tre uger i sommerhuset. Det er nu de skal pleje familielivet og pleje sommerhuset, der trænger til at blive repareret. Men den ene dag tager den anden, og de får ikke rigtigt udrettet det de havde planlagt. Jeg tror vi er mange, der kan nikke genkendende til det, at tingene ikke altid bliver som planlagt, livet kommer simpelthen i vejen en gang imellem.

Nikolaj Zeuthen: Sommerferiedigte

Nikolaj Zeuthen har skrevet et digt for hver dag i sommerferiens seks uger. Vi er med digteren og hans familie rundt i Danmark i bil. Bogen giver et flygtigt danmarksbillede med sol, skyer og regn - men den er også et familieportræt med en vranten teenagedatter, brødre der slås, forlystelsesparker og andre hverdagssituationer.

Amalie Laulund Trudsø: Sommerhus

Fin poetisk og stemningsfuld roman om et barns sommerhusferier krydret med fakta-afsnit om Sejerøbugten. Fortælleren kommer hvert år med sin familie tilbage til det samme sommerhus, og det skaber magiske minder om bl.a. årelange ferievenskaber.

Der er ikke en fortløbende handling, men en række erindringshistorier. Bogen handler også om den svære overgang fra barn til ung, og deraf forskellige måder at huske. Noget  er måske ikke så idyllisk, som fortælleren husker det – eller også er barndommens land ved for evigt at lukke sig, hvilket kan føles lidt trist. Roman fyldt med melankoli, længsler og smukke beskrivelser set fra barnets synsvinkel.

Emma Straub: Feriegæsterne

Det her er en underholdende og humoristisk roman. Newyorkerfamilien Post skal til Mallorca, men der er knas i ægteskabet på grund af utroskab. Ferien beskrives dag for dag, og der bygges langsomt men sikkert op til 10. dagen, hvor der ikke længere kan lægges låg på indestængte følelser, hemmeligheder og fortielser. Uh, det er festlig læsning!

Skrevet af: Ane / Holbæk Bibliotekerne

PS: Sidst på listen herunder har jeg tilføjet tre personlige anbefalinger, der alle er "blå" (ekstra titler, du altid kan låne uanset hvor mange lydbøger, du har lånt i denne måned).

Maria/ Aarhus Bibliotekerne