LiteratureXchange - Central- og Østeuropa

31.03.20
Mange forfattere fra det gamle øst ser tilbage på en tid, der for dem er hjerteblod, en tid, de lugter og føler og aldrig glemmer.

”Den østeuropæiske litteratur er, med fare for grove forenklinger, en uhyre kompromisløs litteratur der starter der hvor de fleste romaner ender.Med andre ord, det er en litteratur der virkelig har noget på hjerte, den er skrevet med baggrund i nogle af de største tragedier fra det 20. århundrede og den er ikke bange for selv at få snavsede hænder. Alt skal frem i lyset.”
En præsentation af Central- og Østeuropæisk litteratur kan dårligt siges bedre end Morten Lassen skriver det i Information d. 12.12.2001. Og selvom det snart er 20 år siden, artiklen blev skrevet, så synes definitionen ikke mindre præcis af den grund.

Litteraturen afprøver genregrænser, er ærlig, sanselig og ligefrem. Den skjuler ikke det grimme, det grumme eller det smertefulde.

Så er du til litteratur, der ikke flygter fra mørket, så kan du med fordel kaste sig over litteratur fra central- og østeuropa. Vi venter stadig i spænding på, at udgivelserne fra forfatterne, der kommer til LiteratureXchange udkommer på dansk, men indtil da kan du gå på opdagelse i andre udgivelser.

Foto: Phelia Baruh

Materialer