#læsløs med Aarhus Bibliotekerne

02.09.19
FN´s læsedag falder søndag d. 8. september, men vi kan slet ikke vente med at hylde læsningen! Fra Aarhus Bibliotekernes side varmer vi derfor op til læsningens dag hele ugen med en masse spændende aktiviteter.

Uge 37 er Danmarks Biblioteksuge

I hele uge 37 hyldes læsningen over hele landet! Og os på Aarhus Bibliotekerne er selvfølgelig med. Derfor kan du deltage i et hav af forskellige sjove aktiviteter på alle biblioteker

Start ugen godt ud med poetisk morgen mandag kl. 8:30 til 9:00 på Dokk1 og fortsæt med fælleslæsning tirsdag kl. 16-17:30 på Gellerup bibliotek. Få tips og tricks til den første læsning på Dokk1 og afslut ugen med oplæsning torsdag aften kl. 19-21 med Pia Juul og Hans Otto Jørgensen på Åby Bibliotek.

Klik på dette link for at finde ud af, hvad Aarhus Bibliotekerne byder på af spændende foredrag og arrangementer når vi fejrer Danmarks biblioteksuge!

Varm op til Læsningens dag!

Allerede lørdag d. 7. september tager mange biblioteker forskud på glæderne. Tag eksempelvis på skattejagt på Viby bibliotek eller deltag i konkurrencer og aktivteter på Gellerup bibliotek. Du kan også tage til stjerneløb på Risskov bibliotek eller bruge dit åbne lokale bibliotek til en rolig læsestund. 

FN sætter søndag d. 8. september fokus på læsningen, og vi fra Aarhus Bibliotekernes side har tænkt os at være med. Derfor sætter vi gang i en masse sjove aktiviteter for hele familien hvor læsning og kreativitet er i højsædet. Tag på Risskov bibliotek og byg dit eget digt med ord og billeder. Du kan også tage familien med til en læseteltlejr på Dokk1 eller læne dig tilbage og nyde en time med højtlæsning. Vi glæder os til at fejre læsningens dag sammen med dig. 

Bliv inspireret

At læsningen får sin helt egen dag er helt på sin plads. Læsning er vigtigt for os alle sammen, og som så meget andet, er det godt at komme godt fra start. Danmarks Biblioteksforening har samlet en række gode råd, til hvordan du får dit barn til at læse mere. Kig forbi dit lokale bibliotek og hent et bogmærke fyldt med gode råd eller print selv filen ud og hæng den op på køleskabet derhjemme. 

Der er heldigvis masser af inspiration at hente! Spørg dine venner og familie, hvad de læser. Snak med din bibliotekar eller gå på opdagelse i vores temasider, hvor du kan finde netop det, du interesserer dig for. Husk også at læsning ikke kun er muligt med øjnene men også ørerne kan bruges - og der kan vores venner på ereolen hjælpe.