Læseudfordringen

23.01.18
Aarhus' nye litteraturfestival LiteratureXchange udfordrer dig og dine læsevaner og inviterer til en litterær rejse rundt til verdens kontinenter. Det hold, der læser flest bøger vinder flotte bogpræmier og billetter til festivalen.

Saml en flok af dine mest læselystne venner, din læsekreds, din familie eller dine kollegaer til et hold og vær med i LiteratureXchallenge: Læseudfordringen.

Vi udfordrer dig og dine læsevaner og inviterer til en litterær rejse rundt til verdens kontinenter. Det hold, der læser flest bøger vinder, foruden æren, flotte bogpræmier og billetter til LiteratureXchange.

Fra d. 14. februar og til festivalen start d. 14. juni skal vi sammen rejse rundt til fire forskellige kontinenter, og vi udfordrer dig og dit hold til at gå amok i litteratur skrevet af forfattere fra den pågældende verdensdel. Vi står selvfølgelig klar med inspiration og gode anbefalinger!

 
Den litterære rejseplan
 

14/2-13/3 – Nordamerika

Læs de store amerikanske romaner eller historierne om livet i de små isolerede samfund.

14/3-13/4 – Asien

Lad dig forføre af en anderledes sprogkultur og af ekstreme kontraster mellem rig og fattig, glæde og sorg, naturen og det urbane.

14/4 – 13/5 – Sydamerika

Tag på rejse til den farverige og sanselige krønikelitteratur med malende metaforer og magi.

14/5-13/6 – Afrika

Luk din egen hverdag helt ud og oplev en verden af litteratur, der er meget anderledes end den, du kender og lyt til forfatterstemmer, der eksperimenterer med former og udtryk for at få deres historie frem.
 

Det er let at være med!

For at deltage skal du sende holdnavn, antal medlemmer på dit hold (max. 10 personer) samt et holdbillede til lkg@aarhus.dk.

Senest d. 13 i hver måned sender én fra holdet  en liste med titel og forfatternavn på alle de bøger, der er læst i den forgangne måned på holdet. Du kan også poste listen på begivenheden på Facebook. Antal af læste bøger udregnes i gennemsnit pr deltager på holdet – så der er lige gode vinderchancer hvad enten man er et hold på ti eller to.

www.literatureXchange.dk/udfordringen kan du se de andre hold og følge med i stillingen. Udover det samlede vinderhold, findes også et vinderhold for hver kontinent, så man kan sagtens tilmelde sig løbende.
 

Vind ekstra præmier!

Smid et billede på Instagram, der kobler kontinentet med bøger eller læsning på #LiteratureXchange

Det bedste billede udvælges hver måned og præmieres med fine bogpræmier.

 

Se mere om den nye litteraturfestival og læseudfordringen her

Materialer