Bogforsider

Kom tæt på kendte danskere

30.08.22
Er du nysgerrig på kendte danskeres liv? Deres op- og nedture? Så læs med her.

Der går næsten ikke en dag uden at jeg falder over et opslag om kendte danskere på avisernes spisesedler, på sociale medier eller i ugeblade. Et kig rundt i dagens nyhedsbillede, giver mig hurtigt et par overskrifter: 

”Så tæt er kronprinsessen med prinsesse Nathalie” 
”Her er Jonas Vingegaards yndlingskage” 
”Linse lukker og slukker”

De korte opslag tilfredsstiller måske vores nysgerrighed for en stund, men kan også give os lyst til at læse endnu mere om vores idoler og andre store personligheder. Lige nu udkommer der rigtig mange biografier om kendte danskere og i dem kan vi få en dybere indsigt i kendte menneskers liv, deres op- og nedture og de overvejelser, de hver især har gjort sig. Vores idoler bliver menneskelige og vi kan spejle os i deres liv og lære af deres erfaringer.

Flemming 'Bamse' Jørgensen og andre kendte danskere

Lige nu bliver Flemming 'Bamse' Jørgensen hyldet i biograffilmen ”Bamse”. Filmen giver os både en masse skønne genhør med hits som ”Vimmersvej” og ”I en lille båd der gynger”, men også indsigt i Bamses opvækst og vej til succes. Selvom filmen gør et godt forsøg, så kan et helt liv desværre ikke koges ned til en spillefilm, men heldigvis kan du læse mere om Flemming Bamse Jørgensen, i biografien ”Bamse fortæller sit liv til Poul Blak”.

Læs også ”En kær familie” om kronprissen og kronprinsessen, ”Rosa uden filter: Rosa Kildahls liv” og ”Linse, jeg bliver ældre og det gør ikke noget” eller en af de andre biografier i listen herunder. 

 

/Anette, eReolen

Materialer