Klar til Kalman?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.10.15
Islandske Jón Kalman Stefánsson er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris, som uddeles sidst i oktober. Onsdag 4. november kan han opleves på Dokk1 til en snak om sit forfatterskab og den islandske litteraturscene.

27. oktober udløses spændingen i Kultur Harpa i Reykjavik. Her findes vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris og en præmie på 350.000 danske kroner. Jón Kalman Stefánsson er en af de nominerede. Han har igennem længere tid markeret sig som en stærk, toneangivende stemme ikke kun i den islandske litteratur, men også på den internationale litteraturscene.Jón Kalman Stefánsson er nomineret til Litteraturprisen for romanen »Fisk har ingen fødder«, der roses for anvendelsen af sprogets nuancer og muligheder, og den markerer Stefánsson som en af de bedste og mest kraftfulde islandske forfattere. Nordisk Råd skriver om »Fisk har ingen fødder«, at det er:

»(…) en usædvanligt godt skrevet roman, præget af forfatterens stærke stilistiske sans og sikker anvendelse af sprogets nuancer og muligheder. Jón Kalman Stefánsson er en af Islands bedste forfattere, som denne mangefacetterede og kraftfulde roman beviser uden for enhver tvivl.«Denne onsdag gæster Jón Kalman Stefánsson Dokk1 i Aarhus, hvor han med udgangspunkt i sit eget forfatterskab, der er inspireret af bl.a. Knut Hamsun og Martin A. Hansen, vil tale om den islandske forfatterscene, der i disse år udvikler sig eksplosivt. Moderator på aftenen er Torben Rasmussen, tidligere direktør for Nordens Hus, og nu ejer af rejsebureauet Team Island.

Det er muligt at købe bøger af Jón Kalman Stefánsson på selve aftenen samt at få dem signeret af forfatteren.

Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Aarhus C. Onsdag 4. november kl. 19:30-21. Køb billet her.

 

 

Kun en uge efter Kalmans besøger gæster britske A.S. Byatt Dokk1. Du kan læse mere om hendes besøg og købe billet til arrangementet d. 13. november her.