Klar til et efterår og en vinter på budget?

Det er nu vi skal forberede os på at spare hvor vi kan. Når alt vi skal købe, er blevet dyrere er det godt at have en plan. Hvis du savner gode råd og en strategi for at komme i gang med at leve for mindre, er der hjælp at hente i bøgerne på biblioteket eller i e-bøger på eReolen.

Udfordringen kan angribes fra mange sider ”Lev for det halve”, Kogebog for fattigrøve og ”Spar energi” er bare nogle af de temaer du kan læse om.

Et par nedslag i de anbefalede bøger:

Spar energi - 50 råd til din bolig egner sig for dig, der ønsker at gøre en aktiv indsats for at nedsætte dit energiforbrug i boligen. Denne bog er et opslagsværk over energibesparelser i boligen.

Et år uden overforbrug : en livsnyders guide til 52 uger uden alt det unødvendige. Meget inspirerende bog, der opfordrer til at undgå overforbrug på mange områder. Bogen fokuserer også på, at overskuddet og tilfredsheden i hverdagen bliver større, når man begrænser sig.

Spar dig rig – og lækker. Til dig der vil have sparerådene krydret med humor. Henvender sig til alle der ønsker at spare og stadig leve godt. En god bog, om et snusfornuftigt emne, serveret med en twist af humor og selvironi.

Tips og tricks

Er det el og varme du skal spare på så tag et kig på sparenergi.dk . Energistyrelsens hjemmeside om elforbrug, varmeforbrug og energiløsninger i hjemmet og på arbejdspladsen.

Forbrugerrådet Tænk har sammensat en guide til hvor vi kan spare når det brænder på: Spar penge i hverdagen: Her er vores bedste sparetips (taenk.dk) Her er tips til alt fra transport, over mad indkøb til billige forsikringer – samt mange andre emner.

Sparegris
23.09.22
Tags