Kend dit digterkvarter: En introduktion

Mange kender 'Digterkvarteret' i Åbyhøj - men kender du også digterne, der har lagt navne til områdets veje?

Du er sikkert bekendt med H.C. Andersens forfatterskab og har hørt om Adam Oehlenschläger, som har skrevet den danske nationalmelodi, men hvem er i grunden Carit Etlar og Jeppe Aakjær? Måske har du undret dig over, hvem Christian Winther er, når bussen kører gennem Åbyhøj og annoncerer stoppet Christian Winthers Vej. Du har nok længe kendt til St. St. Blicher, men måske aldrig fået undersøgt hvorfor han blev kendt?

Fælles for disse forfattere er, at de har lagt navn til en vej i Åbyhøjs digterkvarter. I samarbejde med Åby Bibliotek introducerer en gruppe studerende under overskræiften Kend dit digterkvarter nogle af kvarterets forfattere og deres litteratur. For hvad gjorde i grunden netop disse forfattere så betydningsfulde, at de fik opkaldt veje efter sig?

Dødsruten

Som et startskud på den litterære rejse, har vi samlet fem af forfattere på en litterær dødsrute. Følg ruten rundt i kvarteret, mens du bliver klogere på de 5 forfattere og et indblik i forfatternes relation til døden i deres forfatterskab, liv eller eftermæle.  Får du lyst til at dykke længere ned i forfatterskaberne, har Aarhus Bibliotekerne et stort udvalg af deres litteratur til at stå på hylderne, enten online eller på dit lokale bibliotek. Så tag en ven i hånden, gå en tur i digterkvarteret, og lad jer inspirere af nogle af Danmarks største forfatterskaber.

Bag projektet er en gruppe af fire litteraturhistoriestuderende fra Aarhus Universitet, der ønsker at sætte fokus på den danske litteratur. Med udgangspunkt i Åbyhøjs digterkvarter stiller de skarpt på et udvalg af forfattere, som efter deres mening bidrager med noget særligt.