Katinka – sanger og poet

04.11.19
I forbindelse med kampagnen ”Spil Dansk” sætter vi fra Aarhus Bibliotekerne fokus på grænselandet mellem musik og poesi.

I sidste uge var 'Spil Dansk' uge og derfor dykker vi lidt ned i grænselandet mellem musik og poesi.

Den danske sanger Katinka Bjerregaard, der er forsanger i bandet KATINKA, har siden 2014 skrevet og udgivet sange, der er af høj litterær værdi, og er tunge i symboler og poetisk kompleksitet. I 2017 udgav hun egenhændigt tekstsamlingen Et hus af krop på forlaget Neurose, hvori både sangtekster og digte indgår. Grænsen mellem sangtekst og poesi nedrives, og det bliver tydeligt, at Katinka er en kunstner, der bebor et grænseland mellem de to.
Hendes tekstunivers er uendelig sårbart og drømmende, men det er samtidig også et sted med stor styrke og poetisk slagkraft. Jeg´et i Katinkas tekster er den skæve outsider, en både sårbar og udtryksfuld position, og på albummet Vi er ikke kønne nok til at danse fra 2017 får skævheden en ekstra dimension i den usædvanlige vokal. Katinkas tekster kredser omkring det til tider hårde liv som skævt menneske; den ekstreme sensitivitet, de turbulente parforhold, følelsen af at blive kontrolleret og revet omkring, men også det enorme klarsyn det giver, at befinde sig i en position udenfor det almindelige. Katinkas musik og tekster er en rå og til tider overrumplende oplevelse, hvor følelserne får frit spil i et smukt og poetisk sprogunivers. Hun er uden tvivl værd at opleve.

Tags
Materialer