Inspiration til sommerlæsning - top 3

01.07.20
Sommerferien står for døren og det er tid til at samle din helt perfekte sommerbogstak! Tirsdag d. 30. juni holdt vi den anden. Gik du glip af anbefalingerne kan du finde dem her. Kan du ikke vente med at læse/høre romanerne? Så kan du logge ind på eReolen, hvor du kan finde en del af titlerne fra Bogcaféen - online. Find desuden en masse inspiration til din sommerlæsning via eReolen, der er anbefalinger til alle læsealdre. 
Materiale

Smuk og intens fortælling om venskab, kærlighed, sorg og død. Romanen er skrevet som en kortprosa-roman, og læseren kommer igennem hele følelsesregisteret ved læsningen.

Romanen handler om Asta. Hun er forfatter og midt i en skriveproces, hvor hun skriver om en polsk portrætmaler. Ud af det blå får hun en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er 10 år siden August døde. August og Asta boede på samme kollegium. Mai, Astas bedste veninde, var kærester med August dengang.

Selvom der er gået mange år siden Augusts død, sidder sorgen stadig dybt i både Mai og Asta, og invitationen har en indgribende konsekvens for de to veninders liv og for Astas skriveproces.

Du kan låne Tines Høegs roman "Tour de Chambre" som ebog og lydbog via eReolen

Materiale

I 1929 sidder den ældre og svagelige fabrikant Dusinius Dick på Hareskov Kuranstalt og ser tilbage sit liv. Han voksede op som søn af en skomager i Odense i slutning af 1800-tallet. Han var den yngste i en søskendeflok af 12. Familien ville have at Dusinius skulle være håndværker, men Dusinus ville være noget mere. Han ville skabe sin egen forretning og tjene penge – mange penge.

I romanen fortælles historien om Dusinius barndom, ungdom og hans uendelige stræben efter succes. Samtidig fortæller Dusinius’ elskede kone Jonna historien om mødet med den unge Dusinius og parrets store kærlighed, der med årerne er blevet mindre i takt med at Dusinius’ handelsvirksomhed Vaniljehuset er blevet større.   

 

Materiale

Dette er en humoristisk klimathriller, der handler om Annemette og strikkeklubben ”De hårde nåle”.

Annemette er tidligere stutteriejer, men på grund af en stormflod har hun mistet alt. Hendes eksmand er i fængsel. Hendes datter er så vred på hende, at hun har meldt sig ind i et politisk parti, der ikke deler Annemettes holdninger. Desuden mangler Annemette 12 tænder, så hun er ifølge sig selv ingen skønhed.

Efter at have mistet stutteriet, arbejder Annemette som SOSU. Det er et job hun er glad for, for hun møder igennem arbejdet en masse spændende mennesker. Hun har blandt andet mødt den aldrende demente kvinde Vibse, og dennes datter Jean. Jean er lykkeligt gift med Palle. Palle har lidt problemer med potensen, men det kompenserer han ved at cykle rigtig meget.

Annemette, Vibse og Jean har dannet strikkeklubben - De hårde nåle. Cirka en gang om måneden går strikkeklubben i biografen. Allerhelst vil de gerne se film med Bradley Cooper eller Leonardo Dicaprio.

En dag ser klubben ved et uheld Leonardo Dicaprios klimadokumentar ”Ice on fire”. Alle tre kvinder er lamslået og chokeret over hvordan kloden og klimaet bliver behandlet. Strikkeklubben beslutter sig derfor at gøre noget ved verdens klimaproblemer, og det vil de gøre ved at bekæmpe kødindustrien.

Du kan låne Marie Louise Tüxen og Anders Morgenthalers roman "Kød og Fred" som ebog via eReolen  

Materialer