bøger i græs

Inspiration til sommerlæsning online

24.06.20
Sommerferien står for døren og det er tid til at samle din helt perfekte sommerbogstak! Tirsdag d. 23. juni holdt vi første sommerlæsningsbogcafé. Gik du glip af anbefalingerne kan du finde dem her. Husk at vi holder sidste sommerbogcafé tirsdag 30. juni kl. 16. Kan du ikke vente med at læse/høre romanerne? Så kan du logge ind på eReolen, hvor du kan finde en del af titlerne fra Bogcaféen - online.

I Ohio i 1977 splittes en familie, da 16-årige Lydia drukner. Lydia har altid været forældrenes yndlingsbarn og hende, der skulle opnå alt det, de ikke selv opnåede. Men ingen kender til det pres, som Lydia levede med. Som barn af en kinesisk immigrant, nemlig far James og en hvid mor, Marilyn, er livet i en lille by i 1970'erne ikke altid nemt. Da hun bliver fundet død i en sø opstår det store spørgsmål: Hvad skete der med Lydia? Og hvem skal have skylden Det er et rigtigt familiedrama som har fokus på hverdagslivets problematikker. Men i denne her families hverdag, der er også store tematikker som racisme og forældres (urimelige) forventninger en stor del af hverdagen. Romanen er fyldt med usædvanligt stærke og nuancerede karakterportrætter, som alle gennemgår en udvikling, der spiller en vigtig rolle i udredningen af, hvad der skete med Lydia. Hele familien håndterer sorgen over at miste en datter og en søster på en mere eller mindre usund facon, og det beskrives gribende. En rigtig pageturner!

Du kan læse Celeste Ng's roman "Everything i never told you" på engelsk via Ereolen

 

En moderne, ungdommelig og usædvanlig musikalsk digtsamling om at være født lidt udenfor stregerne.
Med et enkelt sprogbrug, slagkraftige eksempler og en moderne tone fortælle 'Kære søster' en kvindehistorie, som kan tilhøre mange kvinder på én gang. En digtsamling om maskefald, der vil vække genkendelse og genklang hos alle, der ind i mellem har følt, at de har stået udenfor det store fællesskab på den ene eller den anden måde.

Enestående familiehistorie fra 2. verdenskrig om en polsk-jødisk familie, der spredes for alle vinde og på flere kontinenter, da tyskerne besætter Polen i 1939. Mirakuløst kan de samles syv år senere og se hinanden i øjnene. For alle der holder af en gribende historie fra krigens tid. Selvom romanen beskriver grufuldheder og bestemt ikke er en feelgood roman på den måde, så er hele romanen fyldt med et håb og medmenneskelighed og hjælpsomhed, som viser sig på selv de mest ensomme og håbløse tidspunkter. Et mustread fra en tid, der bliver ved at overvælde os gang på gang.

Du kan læse eller lytte Georgia Hunters roman "We were the lucky ones" på engelsk via Ereolen

Materialer