I min efterårsferie vil jeg læse Byatt!

01.10.15
Sandheden er.... at jeg pt. slet ikke får læst så meget som jeg gerne ville. Derfor er det også med en smule bæven i stemmen, at jeg nu offentligt proklamerer, at jeg i min efterårsferie vil læse en 667 siders lang bog det sydlige England i slutningen af 1800 tallet, men det vil jeg!

Som småbørnsmor til to, har jeg helt ærligt svært ved at få prioriteret tiden til at læse, og når jeg læser, er det oftest nyere nordiske romaner og helst de korte. Men dette efterår har jeg besluttet mig for at gøre en undtagelse. De mørke efterårsaftner er reserveret til murstensromanen Børnenes Bog.

Hvorfor?  

Den 13. november besøger den litterære verdensstjerne A. S. Byatt Aarhus. Hun skal med udgangspunkt i "Børnenes bog" tale med hjerneforskeren Morten Kringelbach om, hvad de historier vi omgiver os af, gør ved vores opfattelse af verden. De fiktive, de anekdotiske og historiske. Vores egne og andres. Jeg synes det er vildt spændende. Tanken om, at de historier vi omgives af, i den grad af definerende for vores oplevelse af verden og vores evne til at opleve verden.  Jeg har på fornemmelsen, at skønlitteraturen kan noget særligt, at den kan give os indsigter og nuancer, vi ikke finder andre steder. Den formdodning håber jeg, at få kvalificeret i mødet mellem hjerneforskeren og bestsellerforfatteren.

Hmm...  ved nærmere eftertanke så er udsigten til at skulle sidde aften efter aften med god kaffe, mørk chokolade og en stor tyk bog slet ikke så skræmmende.

 

Se mere om arrangementet med Byatt og Kringelbach

Materialer