charlotte jørgensen

Hør historien om Elena Ferrante

11.09.17
Bestsellerforfatteren Elena Ferrante tager sine læsere med storm - men hvorfor?

Under pseudonymet har Elena Ferrante siden 2014 taget læserne med storm med den internationale bestsellerserie om de to veninder fra Napoli. Men hvad er historien bag?

Charlotte Jørgensen (mag. art og ph.d.) grundlagde i 2009 C&K Forlag. Forlaget, som er et lille selvstændigt forlag, udgiver skønlitteratur fra hele verden. I 2014 kom forlaget på alles læber, da romanen Min geniale veninde af en på det tidspunkt ukendt italiensk forfatter ved navn Elena Ferrante udkom fra forlaget.

Min geniale veninde var første bind af de fire Napoli-romaner, der har taget læserne med storm og som er blevet en international bestseller. Siden er også Ferrantes tidlige romaner udkommet på dansk: Forladte dage og Dukken der blev væk. Hendes debutroman, Besværende kærlighed, udkom i marts 2017.

Torsdag d. 14. september kl. 19 på Risskov Bibliotek  har du mulighed for at få historien bag forfatteren og udgivelserne af de fire romaner. For hvad er det med Elena Ferrante? Hvad er det ved de fire Napoli-romaner som gør dem til så stor og speciel en oplevelse for læserne, og måske især de kvindelige læsere? Hvorfor rammer Ferrante os så dybt?

Hør Charlotte Jørgensens personlige historie om, hvordan hun i 2002 opdagede Elena Ferrante og besluttede sig for at udgive hende på dansk. Bliv klogere på Napoli-romanerne, der opfattes som Ferrantes nybrydende og originale forsøg på at skrive den europæiske historie som en kvindehistorie – hvor vi jo er vant til at få den fortalt fra et mandligt perspektiv.

Biletter koster 60 kr og kan købes HER

Materialer