Den her bog bør du læse i påskeferien

Helga Flatlands "Bliv hvis du kan, rejs hvis du må" har jeg i flere uger glædet mig til at skulle læse. I påskeferien, mellem påskefrokoster og familiehygge, vil jeg nyde at koble af med Helga Flatlands debutroman - som kun har fået rosende ord og priser med på sin vej.

Hej!

Jeg hedder Louise Lærke og er kommunikationskonsulent for bibliotekerne i Aarhus... Når jeg ikke har travlt med at arbejde eller med at være mor, så sidder jeg helst med hovedet dybt begravet i en bog.

Jeg har nogle skønne bibliotekarkollegaer, der i ny og næ anbefaler mig bøger. For et stykke tid siden fik jeg anbefalet at læse Helga Flatlands "Bliv hvis du kan, rejs hvis du må" og bare titlen lyder helt fantastisk og sætter en masse tanker i gang.

Bogen foregår i en lille norsk landsby og handler om de tre barndomsvenner; Tarjei, Trygve og Kristian, der alle beslutter at lade sig hverve til de norske styrker i Afghanistan. Under en operation kører deres bil på en landmine og alle tre drenge bliver dræbt på stedet.

Bogen forsøger så at belyse, hvorfor de tre drenge overhovedet tog afsted? Hvordan et så lille lokalsamfund klarer sig, når en væsentlig del af deres befolkning dør? Og særligt belyser den, at nogle valg i livet ikke helt er op til os at træffe..Eller er de?

Uh - jeg glæder mig!

Hav en god påske!

/Louise Lærke

Materialer