Boganbefaling: I helvede flyder en flod af Morten Leth Jacobsen

06.04.16
Jeg læser mange bøger, og jeg vil løbende dele lidt ud af mine læseerfaringer – som inspiration til din næste læseoplevelse.

Kort om bogens handling

Romanen er en underholdende blanding af humor og horror; hvor indgangen til helvede findes under et indkøbscenter i Skejby ved Aarhus. Vi møder Tore, der er centerchef for Skejby Centret. Han er med fra centrets start i 1998. Men alt er ikke blot godt købmandskab og økonomisk vækst i centret. Da entreprenørselskabet bygger centret afdækker de samtidig nedgangen til Helvede. De lukker indgangen med en port og Tore er den eneste som nu har nøglen. 27 år efter er Tore nu en midaldrende enkemand og centret er ved at falde sammen.

Vi kommer ind i en satirisk og humorfyldt nedgang til Helvede, og alt hvad dertil hører af forskellige sære hændelser. Samtidig lurer alvoren under al humoren, og romanen lægger op til refleksion hos læseren som man for eksempel kan læse i følgende uddrag:

”Skejby Centret åbnede med heliumballoner og tilbudsaviser, og Tore drak champagne og sludrede med den unge mand, de havde hentet ind ude fra Grenå til at være den nye lagerforvalter i Føtex. Den unge mand var glad i sin Føtexskjorte og Føtexslips, og der var Aarhus Pigegarde og flag og fadøl og hornmusik og tarteletter og trommehvirvler og porten til helvede under det alt sammen.”

 

Hvorfor skal du læse den?

Hvis du er interesseret i, hvad helvede er for en størrelse og hvordan den kan påvirke bygninger, mennesker og det jordiske liv som sådan, er det bestemt en roman for dig.

 

Målgruppe

Romanen kan læses bredt, men henvender sig i særdeleshed til folk, der leder efter en anderledes læseoplevelse.

 

Fakta om bogen

Morten Leth Jacobsen, I helvede flyder en flod, 219 sider, roman, EC edition, 2015.

 

Lidt om mig

Daniel Boysen, litteraturformidler hos Dokk1, forfatter, uddannet cand. mag. i Nordisk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet.

Materialer