Bøger vi glæder os til udkommer i 2020

30.01.20
2020 kommer til at byde på mange nye udgivelser, her er de YA-udgivelser vi glæder os til

Det er mere end 10 år siden den første "Hunger games" bog bliv udgivet, og nu kommer der en prequel!

"The Ballad of Songbirds and Snakes", som bogen hedder, foregår 64 år inden vi møder Katniss Everdeen i "The Hunger Games", og starter på dagen for den 10. udgave af Hunger Games.

Og kommer til at handle om Coriolanus Snow inden han blev Præsident Snow:

Det er morgenen for starten på det tiende årlige Hunger Games.

I Capitol forbereder den 18-årige Coriolanus Snow sig til sin ene mulgihed for ære som mentor.

Det engang mægtige Snehus har nået bunden, og familiens skæbne afhænger nu af den lille chance, at Coriolanus vil være i stand til at overliste og udmanøvrere sine medstuderende, og dermed være mentoren for vinderen i dette års Hunger Games.

Oddserne er imod ham. Han har fået den ydmygende opgave at være mentor for den kvindelige udvalgte fra District 12- den laveste af de lave.

Deres skæbne er nu uundgåeligt sammenflettet - ethvert valg, som Coriolanus træffer, kan føre til fordel eller fiasko, triumf eller ruin.

Inde i arenaen vil det være en kamp til døden.

Uden for arenaen begynder Coriolanus at føle sig for sin udvalgte. . . og må veje hans behov for at følge reglerne imod hans ønske om at overleve uanset hvad det kræver.

Det bliver spændende at se hvordan Suzanne Collins vil skrive, hvad der lige nu lyder som en ret sympatisk fortælling, om manden vi ellers kender som en tyraniske og ubarmhjertlig skurk.

"The Ballad of Songbirds and Snakes" bliver udgivet 19. maj 2020, og mon ikke den danske oversættelse rammer hylderne kort tid efter?

Adam Silvera har efterhånden skrevet en del realistiske kærlighed YA-bøger, men med "Infinity son" kaster han sig nu over fantasy genren!

Brødrene Emil og Brighton er vokset op i New York og har altid idoliseret The Spell Walkers – en gruppe magikere, som har svoret at gøre verden fri for Specters. Spell Walkers er født med evner, mens Specters tager disse evner – ved brug af vold stjæler de den inderste kerne fra truede magiske væsner.

Brighton ville ønske, at han besad en evne, så han kunne tilslutte sig kampen mod Specters.

Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. En dag viser det sig, at Emil besidder en evne – en evne, som placerer ham midt i kampen, og som gør ham til den heltemodige Spell Walker, som Brighton så brændende ønsker at være. Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene.

"Infinity son" er netop udgivet på engelsk her d. 14. januar, den danske oversættelse forventes at blive udgivet engang i marts.

Patrick Ness er tilbage!

"Burn" handler om Sarah Dewhurst, der en aften i 1957 står sammen med sin far foran en tankstation og venter på en drage.

Sarah og hendes far er outsidere i den lille hjemby, Frome.

Omstændighederne tvinger dem til at hyre en drage til at hjælpe til på deres gård. Noget kun de aller fattigste må ty til.

Drager bør ikke have en sjæl, men dragen Kazimir vækker Sarahs nysgerrighed, fordi den insisterer på at beskytte hende.

For Kazimir ved noget, hun ikke ved. Han er ankommet til gården med viden om en profeti.

En profeti, der involverer en snigmorder, en dragetilbedende kult, FBI-agenter og Sarah selv.

"Burn" udkommer d. 7.maj på engelsk, og den danske oversættelse forventes også at blive udgivet i maj.

Sarah J. Maas kaster sig over en faldne engle, dæmoner og mord, i hendes nye serie.

Her møder vi Bryce Quinlan der er på jagt efter den eller dem der er ansvarlige for mordene på hendes venner. 

Til at hjælpe sig har hun Hunt Athalar er en berygtet falden engel, der nu lever et liv som slave for de ærkeengle han gjorde oprør i mod.

Bryce vil gøre alt for at hævne sine venner og Hunt er blevet lovet frihed, hvis de finder og stopper morderne.

I deres jagt opdager de en mørk magt, der truer alt og alle de holder kær, og de finder i hinanden en flammende lidenskab - en, der kan frigøre dem begge.

Den egnelske udgivelses dato er d. 3.marts, desværre er der endnu ikke en dato for en dansk oversættelse

Cassandra Clare forsætter med at udvide hendes "Shadowhunter" univers!

"Chain of Gold" bliver den første roman i en ny trilogi, der  foregår et par årtier efter handlingen i "djævelske mekanismer" hvor vi første gang mødte Will, James og Tessas historie

I årevis har der været fred i Shadowhunter-verdenen. 

Men alt ændrer sig, når Blackthorn- og Carstairs-familierne kommer til London… og det samme gør en uundgåelig pest.

James Herondale (ja DEN James Herondale) længes efter en stor kærlighed og tror, ​​at han har fundet den i den smukke, mystiske Grace Blackthorn.

Cordelia Carstairs er desperat efter at blive en helt, redde sin familie fra ødelæggelse og holde sin hemmelige kærlighed til James skjult.

Når katastrofen rammer Shadowhunters, kastes James, Cordelia og deres venner ind i et vildt eventyr, der vil afsløre mørke og utrolige kræfter, og den ægte grusomme pris ved at være en helt ... og blive forelsket

Udgivelsesdatoen for den engelske udgave er 3.marts, der er i øjeblikket ingen udgivelsesdato for en dansk oversættelse

Becky Alberalli havde stor succes med at skrive sammen med Adam Silvera, og nu forsøger hun  at gøre det igen- denne gang skriver hun en bog sammen med Aisha Saeed, med titlen: "Yes No Maybe so"

En bog om kærlighed og modstandskraft

Jamie Goldberg er cool med at arbejde frivilligt for sin lokale politker - så længe han er bag kulisserne. Når det kommer til at tale med fremmede (eller faktisk at tale med næsten hvem som helst) bliver James mundlam. Så han skal aldrig nogensinde rundt at banke på døre for at bede folk om deres stemmer ... indtil han møder Maya.

Maya Rehman har den værste ramadan nogensinde. Hendes bedste ven er for travlt til at hænge ud, hendes sommerrejse er aflyst, og nu skal hends forældre skilles. Af en eller anden grund tror hendes mor, at løsningen på Mayas problemer er politisk canvassing (at gå fra dør til dør for at bede folk om deres stemmer) - med en akavet fyr, hun ikke kender.

At gå fra dør til dør er ikke nøjagtigt glamorøst, men måske er det ikke det værste i verden. Når alt kommer til alt, bliver meningsmålingerne tættere og tættere - og det samme gør Maya og Jamie. 
 

Den engelske udgave kommer 4.februar, men desværre er der pt. ingen dato for udgvielse på dansk.

3.april kommer bind 4, i Louise Haibergs fantastiske Zombie-serie: "Død verden".

Desværre ved vi ikke mere om den, end hvordan forsiden kommer til at se ud.

Men vi var ret begejstret for de 3 forrige bøger i serien, så vi tillader os at glæde os til 4'ern!


 

 "One of Us Is Next", er 2'ern til  "En af os lyver". 

Bogen udkom 7. januar, og den danske oversættelse ramte hylderne d. 21. januar, med titlen "En af os dræber", og vi glæder os til at den rammer bibliotekets hylder!

"En af os dræber" foregår et år efter Simons døds, og et år siden, at Bayview-firkløveret blev renset for alle anklager, og i tiden der er gået, har der ikke manglet nye sladderaps på Bayview High.

Ingen har kendt folks hemmeligheder lige så godt som Simon. Indtil nu. Nogen er fast besluttet på at føre Simons arv videre med nye spilleregler.

Hvis du vælger ikke at lege med, afslører gamemasteren en hemmelighed.

Phoebe er det første offer. Og Phoebes hemmelig er mørk. Maeve er den næste, og hun burde vide bedre: Vælg altid ‘konsekvens’.

Da det bliver Knox’ tur, er konsekvenserne blevet dødelige …

D. 10 marts kommer 2'ern i Line Wenzels serie "Mindelandet", om de mange hemmeligheder i Suniras dronningeslægt og de store ofre magien kræver., og den får titlen: "Kongens arv".

Forsiden er endnu ikke offentliggjort, men heldigvis kender vi allerede indholdet:

På grund af magiens høje pris bruger Leonora sjældent sin evne, men en dag er det ikke længere en mulighed at lade være.

Den sekstenårige Silje kommer til Suniras hovedstad, Tedea, for at sy en kjole til dronning Marietta. Da hun tilfældigt redder dronningen fra et mordforsøg, belønnes hun med en position som hofdame for den lidt ældre prinsesse Leonora. Opgaven viser sig hurtigt at være sværere end Silje forventede, for Leonora ønsker slet ikke selskab.

Samtidig er nogen opsat på at slå dronningeslægten ihjel og erobre Suniras trone. For at fastholde sin kontrol over landet beslutter Leonora at indlede en rundrejse, men turen er farefuld, for modstanden gemmer sig overalt, og Silje får rig mulighed for at bevise sin loyalitet i Leonoras kamp for livet og kronen.
 

Tags