Bibliotekerne elsker litteratur

Af Anonym (ikke efterprøvet)
24.11.17
Man behøver bare at bladre i bibliotekernes arrangementsprogrammer eller tage et smut forbi det lokale bibliotek for at se, at læselyst og formidling af gode læseoplevelser fylder rigtig meget på landets biblioteker. Det sætter Aarhus Kommunes Biblioteker nu fokus på med kampagnen ”Vi elsker litteratur”.

Vi elsker litteratur

​I uge 48 sætter Aarhus Kommunes Biblioteker med kampagnen "Vi elsker litteratur" fokus på den litteraturformidling, der hver eneste dag finder sted på bibliotekerne. I både bibliotekernes fysiske og digitale rum vil litteraturformidlingen blive skruet op på max. Der er i samarbejde med forlaget 365tekster udgivet 60.000 bogmærker med små teskter af Jens Blendstrup og Carsten René Nielsen og kommunens 19 biblioteker står klar med alt fra ord i kaffen til låneranbefalinger på afleveringshylderne. Bibliotekerne ønsker at alle, der besøger biblioteket i uge 48, vil gå derfra mindst én litteraturoplevelse rigere - uanset om man kommer for at aflevere en bog, forny sit pas eller hænge ud i sofaerne. Målet med ugen er at kickstarte brugernes læselyst og sætte fokus på den litteraturformidling, der sker på bibliotekerne hver eneste dag.

​Bibliotekernes rolle i samfundet

Gennem de senere år har bibliotekerne gennemgået en udvikling. De er blevet til medborgercentre og kulturhuse og fungerer som både mødested, informations-, oplevelses- og læringssted. Denne forandrede måde at bruge bibliotekerne på, betyder at brugerne ikke kun tager viden og inspiration med hjem via udlån af materialer, men også kommer de for at benytte sig af bibliotekernes mange andre tilbud, fx it- og lokalefaciliteter, borgerserviceydelser, mange forskellige kulturelle aktiviteter, som æblepresning, græskarudskæring og babyrytmik.

I dag er bibliotekerne altså langt mere end boghuse, hvilket nogle kritikere ser som en trussel mod bibliotekernes rolle som litteraturformidlende institution. Det er imidlertid ikke oplevelsen på Aarhus Kommunes Biblioteker. Tværtimod giver bibliotekernes rolle som alsidige medborgercentre tilmed mulighed for at formidle litteraturen til de mange, der ikke på eget initiativ gå på jagt efter nye oplevelser langs bogreolerne.

​Praktisk information

Alle bibliotekerne i Aarhus Kommune bidrager til ”Vi elsker litteratur”.  Kampagnen løber fra mandag den 27. november til mandag den 4. december.