Bibliotekaren anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.11.17
Søren, bibliotekar på Åby Bibliotek, er vild med klassikere og bøger af ældre dato. For gamle bøger kan godt være gode bøger, som han siger. Her kan du se Sørens anbefalinger, der, selvom de ikke lige er kommet fra trykken, har både aktualitet og politisk slagkraft.

 

Triumfbuen af Erich Maria Remarque:

"Denne bog er nok noget af det bedste skønlitteratur, jeg har læst om at være politisk flygtning. Hovedpersonen er tysk flygtning i Paris i 1939. Vi følger hans og andre illegale flygtninges kamp for at overleve og bevare deres menneskelige værdighed. Bogen kan sagtens læses som et indslag i vor tids flygtningedebat."

 

Finlandia, Oprør og Sønner af et folk - Trilogi af Väinö Linna:

"De tre bøger Finlandia, Oprør og Sønner af et folk handler om den finske folkeidentitet og Finlands traumatiske historie fra forrige århundrede til tiden efter 2 verdenskrig. Hvis du ligesom jeg er begejstret for Kjell Westös bøger er de et must. Linna fik Nordisk råds litteraturpris i 1963 for trilogien. Den 6 december 2017 er det 100 år siden Finland erklærede sig uafhængigt fra Rusland, og det er en god anledning til at læse disse bøger."

 

Idioten af Fjodor Dostojevskij:

"Vintertid er klassikertid og denne er min yndlingsklassiker. Vi følger hovedpersonen Fyrst Mysjkin i det gamle Rusland og hvordan han med godhed og renhed som idealer, stiller vigtige spørgsmål om det gode, det onde, det sande og det falske – og det er vel altid aktuelt."

 

Materialer