Bibliotekaren anbefaler

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.11.17
Anja fra Tranbjerg Bibliotek har en række anbefalinger til både bognørder og krimifans. Hendes liste inkluderer blandt andet en stor roman, der giver sig god tid og en vaskeægte pageturner.

Stoner af John Williams:

"Denne roman fik mig til at græde med sin flotte personkarakteristik af en mands liv, fortalt lige fra ungdommen til han står og ser tilbage på sit eget liv, dødssyg af kræft. Den satte gang i en masse refleksioner om, hvad der skaber et godt liv. Samtidig giver den et indblik i, hvordan man i USA gik fra at arbejde på familiegården til at tage en videregående uddannelse og vælge en anden vej, end éns forældre."

Læseren i morgentoget af Jean-paul Didierlaurent:

"Hovedpersonen Guylain arbejder på en fabrik, hvor man destruerer bøger for at bruge dem til nyt papir. Hver morgen i toget læser han en tilfældig reddet side op for sine medpassagerer, som efterhånden begynder at holde af denne uortodokse oplæsning. I denne historie gemmer sig også en unik kærlighedshistorie, idet han falder over en ung kvindes dagbogstekst, forelsker sig i hende på grund af hendes ord og efterfølgende følger de spor, som leder ham i retning af, at kvinden arbejder på et af Frankrigs personbetjente toiletter. Kan han finde den rigtige? Er hun den eneste ene for ham? En bog for rigtige bogelskere."

Jeg lader dig gå af Clare Mackintosh:

"Dette er en rigtig pageturner i krimigenren. Jenna Gray flygter til en isoleret hytte ved kysten for at komme væk fra en forfærdelig nat og en ulykke, som ændrede hendes liv. Hvad er sandheden om ulykken? Som læser holdes man på pinebænken lige til afslutningen."

Hjertet er en ensom vandrer af Carson McCullers:

"Jeg har læst denne roman flere gange i mit liv; lige fra jeg som teenager blev præsenteret for den af min klasselærer og indtil nu. Hver gang giver den mig noget nyt med i den litterære livsbagage. Hovedpersonen er den unge kvinde Mick Kelly, som kommer i kontakt med mange fortabte eksistenser i den lille by, hvor hun bor. Der er f.eks. venneparret, der består af den døvstumme John Singer og grækeren Antonapoulus, der ender på et sindssygehospital. Kort sagt handler bogen om den eksistentielle ensomhed, som kan føles, selv når man er sammen med mange mennesker."

 

Har du lyst til flere anbefalinger fra vores læseglade bibliotekarer? Så klik her.

Materialer