Bogsnak
Bogsnak

Autofiktion

30.11.18
Her finder du en liste med autofiktion og selvbiografiske romaner

Autofiktion er en skønlitterær genre, der blander fiktion og fakta.

Det sker b.la. ved at virkelige personer eller begivenheder bliver skrevet ind i en fiktiv fortælling, der beskriver begivenheder og mennesker så virkelighedstro, at læseren har svært ved at skelne fakta fra fantasi.

Ofte kan man i autofiktionsk værket opleve, at jeg-fortælleren deler fornavn med forfatteren og kan ligne forfatterens privatperson til forveksling.

 

Denne sammenblanding af fiktion og virkelighed, gør at et autofiktionsk værk kan skabe meget debat, også mere end forfatteren regnede med!

For det er ikke altid at de virkelige personer beskrevet i et autofiktionsk værk, er enige i at det var sådan ting skete eller i hvert fald ikke var sådan de havde lyst til at ting skulle fremstilles.

 

Når man læser autofiktion skal man derfor være opmærksom på at selvom der er vise ligheder med virkeligheden, så er det ikke direkte sand gengivelse af virkeligheden, for det er ikke faglitteratur man læser men derimod skønlitteratur.

Man indgår dermed en dobbeltkontrakt - man anerkender at dele af værket kan være virkelighed, men at værket skal læses som skønlitteratur, og dermed ikke sandheden

 

Vi har her samlet en liste med et udpluk af autofiktion og selvbiografiske romaner.

 

kilde: https://faktalink.dk/autofiktion 

Materialer