500 Ord 2019

13.11.19
Vinderne af skrivekonkurrencen 500 Ord blev kåret den 7. november 2019 på Dokk1

"500 Ord er en skrivekonkurrence der indebærer at børn fra hele Danmark skriver en historie på 500 ord. Derefter er der et dommerpanel, der vælger femten heldige børn. Så bliver vinderen fundet. I år var de to vindere Astrid Buch Leander og Ella Liora Drescher Fjord. Astrid Buch vandt et ophold på Brønderslev Forfatterskole med sin tekst "Varmen". "Varmen" er meget relevant for verdens situationen; den handler nemlig om klimaforandringer og jordens undergang. Ella Liora´s bog handler om børn der vil stjæle æbler fra en gammel mands have, men selvfølgelig er der et lille twist. Ella kan glæde sig over, at hendes bog bliver udgivet af Gyldendal. Rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad kom og holdt en god åbningstale, tusind tak til ham og alle deltagerne og publikum".

Skrevet af Max Bruhn Schvartzman 11 år, læseambassadør.

Læseambassadørerne er et koncept, hvor børn og unge anbefaler læsning og litteratur til andre børn og unge. Til Mini Albus den 7. november varetog læseambassadørerne forskellige funktioner. De stod for en interviewbooth, hvor de interviewede andre børn om deres læsevaner. De delte æbler og Albus-tatoveringer ud til de deltagende børn. Læseambassadørerne lavede også en insta-take-over på dagen, hvor de sørgede for at dække begivenheden på instagram og læseambassadør Max kastede sig over det at skrive en artikel om 500 Ord.

Udstillingen med de 15 nominerede tekster fra 500 Ord, med tilhørerne illustrationer, hænger i Minirampen på Dokk1, niveau 2.1. Kom endelig en tur forbi, se udstillingen og gå på opdagelse i de spændende tekster og fine illustrationer.