5 gode podcasts om skønlitteratur

Det bugner med gode podcasts om skønlitteratur, og her har jeg udvalgt de fem, som jeg allerbedst kan lide at lytte til.

Her er top-5 over yndlingspodcasts, der handler om skønlitteratur - ifølge den læseglade bibliotekar

Jeg holder af at lytte til podcasts og særligt dem, der beskæftiger sig med skønlitteratur, og dem er der heldigvis masser af på eReolen. Alle podcasts er blå titler, så du kan lytte til dem helt uden begrænsninger. Jeg giver her min personlige top-5 over dem, jeg allerbedst kan lide, og de er lavet af dedikerede litteraturelskere. Her kommer de i tilfældig rækkefølge.

Bogbrevkassen

Lyngby-Taarbæk Bibliotekernes podcast er bygget op som brevkasse, som vi kender dem fra andre medier, men her skal læsere skrive ind med deres læserproblemer, og så guider litteraturformidlerne til løsninger, så det gode match mellem læser og bog kan finde sted. I den episode, jeg har valgt, sidder de ude i solen i Sorgenfri Slotspark og anbefaler noveller og korte historier.

Litterær lindring

I denne podcast fokuseres der på litteraturens fantastiske evne til at lindre og give håb og samhørighed til mennesker, der befinder sig i kriser. Den valgte episode handler om den norske novellemester Ingvild H. Rishøi. Værten og oplæseren er litteraturformidler Anja Brygmann.

Tid til bøger

Politikens Forlag står bag denne podcast, hvor tidens store forfattere interviewes af værten Janus Camara. Det er velproduceret og gennemarbejdet, og hvis du kigger episoder igennem, finder du helt sikkert en eller flere medvirkende forfattere, du kan lide. Valget er her faldet på episoden med Sara Omar, som jeg for nylig har set en meget rørende live-samtale med på Facebook.

Greve Biblioteks podcast - Lytteklubben

For nylig læste jeg Mary Shelleys udødelige gyser- og Sci Fi-klassiker Frankenstein for første, men bestemt ikke sidste gang. Hvis man kender den eller vil høre de engagerede læsere Viggo og Victor diskutere den, så er Greve Biblioteks podcast med Viggo og Victor bag mikrofonerne god til at få åbnet de mange spændende emner og perspektiver, som værket rummer, og i det hele taget er serien god til at få åbnet bøgerne på en nuanceret måde.

Lyt - en podcast om lyrik

Denne podcast er blevet til som et samarbejde mellem Vejle Bibliotekerne og Silkeborg Bibliotekerne og er dedikeret til lyrik. Den er virkelig god til at få afmystificeret det at læse digte og indeholder en række fine samtaler med digtere - f.eks. Nikolaj Zeuthen, der både skriver digte, prosa og synger i bandet Skammens Vogn.

 

Oprindeligt skrevet af Rasmus Riiskjær, eReolen.