3 romantiske bøger til Valentinsdag

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.02.22
I anledning af Valentinsdag får du her en anbefaling af tre skønne bøger af Mhairi McFarlane, som uden tvivl vil få dig til at grine og måske også fælde en tåre eller to.

Lige siden jeg var teenager, har jeg været vild med bøger, hvor der skete et eller andet romantisk, og da jeg for nogle år siden stødte på britiske Mhairi McFarlanes bøger, vidste jeg med det samme, at det var et forfatterskab lige for mig. McFarlane kombinerer humor og romantik med stærke kvindelige hovedpersoner i front og med vigtige historier mellem linjerne. 

Det er ikke mig, det er dig

I denne her bog møder vi Delia Moss, som bor i den nordengelske by Newcastle sammen med sin kæreste Paul og deres hund. Alt i hendes liv går lige, som det skal (bortset fra lidt tekniske problemer på arbejdet), men da hun frier på deres tiårsdag, sker der noget ganske uventet. Først siger han ja, men så sender han hende en sms, som tydeligvis var til en anden, og det viser sig, at hun ikke er den eneste kvinde i Pauls liv.
 
Efter et ophold hos forældrene flytter hun til London, hvor en veninde har plads til at Delia kan flytte ind og starte på en frisk. Med sig har hun en gammel tegneserie, som hun begyndte at tegne for mange år siden. Den handler om Ræven, der er meget modigere end Delia selv, og den arbejder hun nu videre med i smug. Ikke alt er nemmere i London, men efterhånden som hun finder sig til rette, går det op for hende, at de nye bekendtskaber i hendes liv giver hende en helt anden selvtillid end tidligere og en ny tro på sine drømme. 

Fra og med dig

Mød Anna Alessi og James Fraser. Anna, som er 30+ og single, er vild med sit job på instituttet for historie på University College London og hun er for længst kommet sig over skoletidens mobning. Bortset fra at hun mangler en mand i sit liv, elsker hun sit liv præcis som det er. Til et skolejubilæum genkender hun en del af dem, som ikke behandlede hende så pænt i skoletiden, men selv har hun ændret sig en hel del siden ungdomsårene og bliver ikke genkendt af alle fra dengang.

I modsætning til Anna så er James gift og knap så vild med sit job, men en dag får han mulighed for at lave et projekt sammen med instituttet for historie på UCL. Her møder han en kvinde, som han også så til et skolejubilæum, men som han ikke kan huske fra sin skoletid. Men kan Anna og James arbejde sammen? Og hvad skete der egentlig, da de var teenagere? ”Fra og med dig” er en hjertevarm historie om, hvad der kan ske, når fortidens hændelser bringes ind i nutiden og om at blive voksen og finde sig selv.

Du må aldrig glemme mig

Hvis der er nogen, som er forfulgt af uheld, så er det Georgina Horspool. Da en gæst brokker sig over maden på spisestedet That’s Amore, hvor hun arbejder, skyder chefen skylden på hende. Da hun efter fyringen tager hjem til sin kæreste, som er en semi-kendt komiker, finder hun ham i sengen med sin personlige assistent.

Heldigvis kender hendes svoger en fyr ved navn Devlin, som har brug for en ekstra hånd, og da hun bliver introduceret for hans bror Lucas, går det op for hende, at hun har gået i skole med ham. 
Faktisk var han lidt den der fyr fra skoletiden, som hun betragter som ”the one that got away”, men det virker som om at han har glemt hende… ”Du må aldrig glemme mig” er både fuld af romantik og sjove situationer, men også seriøse historier om vores hovedkarakterer og deres familier, som man ikke lige glemmer med det samme.

Oprindelig skrevet af Vejle Bibliotekerne. Anbefalingen er også blevet bragt i Ugeavisen Vejle den 9. februar 2022.