Årepresse

Vi printer medicinsk udstyr til Ukraine

Bibliotekerne i Aarhus 3D-printer lige nu dele til årepressere til civile og soldater i Ukraine. Har du en 3D-printer kan du også bidrage.

3D-printere kan forme lidt af hvert, og på bibliotekerne printer vi lige nu årepressere til civile og soldater i Ukraine. Det er et netværk af civile, Makershelp, der startede initiativet, som bibliotekerne har fulgt op på.

Makershelp ønsker at hjælpe humanitært, hvor der opstår mangel på medicinsk udstyr, værnemidler eller andet som kan fabrikeres af enkeltpersoner og virksomheder f.eks. via 3D print.

Lige nu producerer netværket medicinsk udstyr, som sendes til Ukraine. Det drejer sig om produkter der efterspørges af sundhedspersonale, soldater og civile i Ukraine, pt. dele til årepresser.

Har du en 3D-printer kan du også bidrage ved at printe årepressere ud og indlevere dem på dit lokale bibliotek. Herefter indsamler bibliotekerne årepresserne ind og sørger for, at de kommer videre til Makershelp, der skal lave en kvalitetssikring af delene inden de sendes til Ukraine.

Du kan se mere om 3D-printning og hvordan du gør her: 

Sådan kommer du igang.

Få hjælp fra andre.

Tags