Verdensmålscertificerede biblioteker

03.06.22
Aarhus Bibliotekerne har modtaget et verdensmålscertifikat
Det handler om at inddrage verdensmål og borgere som en fast del i sit biblioteks-DNA. At formidle viden og litteratur om bæredygtighed men også om at hjælpe folk, der gerne vil bidrage til et grønnere og mere bæredygtigt samfund og ikke mindst at sætte lokale aktiviteter i værk.
 
På Aarhus Bibliotekerne har vi haft stor fokus på deleøkonomi. Hvordan vi kan dele mere end de materialer, vi allerede deler med hinanden.
Vi har delt planter, frø, fastelavnstøj, julegaver og gode ideer - og vi skaber rum for, at I kan dele, reparerer, upcycle og genbruge.
 
Vi har søsat en Frø-pulje. En pulje, der stammer fra salget af vores brugte bøger. Puljen kan søges af alle biblioteksansatte til større eller mindre verdensmålsprojekter, og på den måde bliver jeres bidrag omdannet til nye arrangementer og tiltag - bæredygtigt & cirkulært.
Det er blevet til insekthoteller, kompostbeholdere, klimaquizzer, delerier, upcyclings workshops, køn-kits, klimalitteraturcafeer og meget mere.
 
Og så har vi indført 5 bæredygtige dogmer, som vi som biblioteker forpligter hinanden på at arbejde med - klimavenlig arbejdsplads!
 
Det er Danmarks Biblioteksforening, netværket DB2030 og Chora 2030, der står bag udviklingen af certificeringsprogrammet, som skal være en fælles ramme for bibliotekernes verdensmålsarbejde. De første 10 biblioteker fik i går et verdensmålscertifikat og flere er på vej.
 
I kan følge lidt mere med i vores verdensmålsaktiviteter