Tranbjerg biblioteks nye X-rum!

Af Anonym (ikke efterprøvet)
14.04.21
Tranbjerg biblioteks nye, levende og bankende hjerte

Når du nu kommer ind på Tranbjerg bibliotek vil du blive mødt af en stor, flot trækonstruktion midt i biblioteksrummet, som indrammer bibliotekets nye X-rum!

Hvad er et X-rum og hvorfor skal biblioteket have det?

X-rummet bliver en fri plads i hjertet af rummet givet til jer borgere, hvor biblioteket gerne vil invitere ind og lave fælles aktiviteter og eksperimentere sammen med jer eller bare byde på en kop kaffe og hyggelig snak. Tanken bag er, at det forhenværende og massive betjeningspunkt (også kaldet skranken) er fjernet, da det tit føltes som en barriere i kontakten mellem borger og personale, så vi nu i stedet har et frit rum i hjertet af biblioteket, hvor vi kan møde hinanden og skabe aktiviteter sammen. Vi glæder os til at byde jer på kaffe, leg, fælleslæsning, workshops, udstillinger, vandringer og bløde møbler i hjertet af biblioteket.  

Hvor er personalet at finde uden en skranke?

Du kan stadig nemt finde og henvende dig til personalet på biblioteket for at få hjælp til det du plejer. Vi er her stadig! Du vil finde os ved et betjeningspunkt bagerst i biblioteksrummet, da vi eksperimenterer med en mere tilbagetrukket position i rummet, så vi efterlader pladsen i hjertet af rummet til dig og jer. Kom ned og få en tår kaffe og hils på os. Du kan også finde os rundt i biblioteket, hvor vi tester et mere mobilt, kørende og fleksibelt betjeningspunkt, hvor dialogen med dig og mødet er i centrum. Vi ses! 

Stort tak skal lyde til Institut for X fra Godsbanen i Aarhus, som har bygget bibliotekets X-rum! Og tak til Tranbjerg borgernes gode idéer og vores løbende snakke om, hvad det er vigtigt at gøre plads til i Fremtidens bibliotek i Tranbjerg.