Spørgsmål og svar i forbindelse med Aarhus Bibliotekernes genåbning

I vores 'Spørgsmål og svar', kan du finde svar på alle de vigtigste spørgsmål i forbindelse med genåbningen.

Er der noget, du ikke kan finde svar på, er du velkommen til at kontakte os på dokk1-hovedbiblioteket@aarhus.dk eller på telefon 8940 9200. 

Du skal være opmærksom på der kan være lokale forhold, der har betydning for hvad der er muligt på det enkelte bibliotek.

Skal jeg vise coronapas, hvis jeg skal aflevere materialer eller hente reserveringer?

Nej, du skal ikke fremvise coronapas på bibliotekerne, undtagen når du deltager ved arrangementer i sale og mødelokaler.
 

Åbningstid, coronapas og betjening

Hvilke biblioteker er åbne?

Alle biblioteker er åbnet med betjent åbningstid. Langt de fleste biblioteker har ligeledes åbent uden betjening igen. Tjek dit lokale biblioteks åbningsider her.

Skal jeg have coronapas med på biblioteket?

Nej, du skal ikke have coronapas eller negativ coronatest med, når du benytter biblioteket. Kun når du deltager i arrangementer i vores sale eller mødelokaler skal fremvise coronapas.

Kan jeg få personlig hjælp og vejledning af en bibliotekar?

Ja, du kan få hjælp af vores bibliotekarer og biblioteksformidlere. Har du brug for yderligere hjælp og vejledning, er du velkommen til at kontakte os. Læs mere om kontakt bibliotekaren her.

Borgerservice og NemBS

Det er muligt at bestille pas og kørekort med tidsbestilling på Borgerservice i Dokk1, samt ved NemBS på bibliotekerne i Højbjerg, Lystrup, Risskov, Tilst, Viby, Åby samt Gellerup (kun pas). 

På grund af Covid-19 er adgangen til Borgerserviceydelser i NemBS begrænset til pas og kørekort. Hos Borgerservice i Dokk1 og udvalgte NemBS biblioteker kan du også bestille tid til oprettelse af NemID. 

Kontakt Borgerservice på tlf. 8940 2222 og bestil tid. Læs mere her.

Andre tilbud

Kan jeg benytte bibliotekets studieområder?

Ja, du er velkomment til at sætte dig og arbejde på biblioteket, så længe du overholder de gældende regler om afstand og hygiejne. Vi har stillet håndsprit og afsprintningsklude frem, så du kan rengøre din plads efter brug.

Kan jeg læse aviser og magasiner på biblioteket?

Ja, du må gerne sætte dig og læse avisen eller de nyeste tidsskrifter. Husk at spritte hænderne godt af, inden du håndterer aviser og magasiner.

Vil der være arrangementer på biblioteket?

Det er igen muligt at deltage i arrangementer i vores biblioteker. Vi følger naturligvis de gældende restriktioner for forsamlingsforbud og antallet af siddende deltagere, så det er trygt og sikkert at deltage. Se oversigt over vores arrangementer her

Kan jeg booke et mødelokale?

Ja du kan booke lokaler i Dokk1 og i Aarhus Bibliotekerne. Studierum kan ligeledes benyttes. Antallet af siddende deltagere vil være begrænset. Se mere om lån og leje af lokaler her

Kan jeg benytte café'en i Dokk1?

Ja, café'en er åben. 

Du skal vise coronapas ved ophold i cafeen.

Mandag til fredag: 09:30 - 19:00
Lørdag og søndag: 10:00 - 16:00 (Lukket for mad efter kl. 15:30.)

Kan vi benytte den udendørs legeplads ved Dokk1?

Ja, legepladsen ved Dokk1 er åben.

Din og vores sikkerhed

Skal jeg stadig bruge mundbind og holde afstand?

Der er ikke krav om mundbind. Vi anbefaler, at du holder afstand og udviser hensyn til andre brugere og til bibliotekets personale.

Hvad gør I for at mindske smittefaren?

Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rengøring og desinfektion. Der vil være håndsprit ved alle selvbetjeningsautomater og ved alle indgange.

Er det sikkert at tage på biblioteket? 

Ja, genåbningen af Aarhus Bibliotekerne følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Hvilke restriktioner gælder for at besøge biblioteket?

m² krav:
1 person pr. 4 m². Ved siddende aktivitet 1 person pr. 2 m².  

Afstand:
1 meter (fra næse til næse ved siddende). Arrangementer med sang 2 meter. 

'Spørgsmål og svar' opdateres løbende.