Serier på skoleskemaet – skal din klasse med?

31.03.22
Sammen med Filmby Aarhus inviterer bibliotekerne skoleklasser til Skolernes Seriefestival, der løber af stablen i november. Der er dog allerede nu mulighed for at tilmelde sin klasse.

Børn og unges digitale forbrug flytter sig i disse år fra de kortere formater til serieformatet. Et godt eksempel er ungdomsserien CENTRUM, som Jonas Risvig instruerede i 2020 midt under corona-epidemien. 

Og netop CENTRUM danner rammen omkring Skolernes Seriefestival. Serien er skrevet i samspil med unge til andre unge, og fokus er de små og store historier fra kantstenen om oplevelser, tanker og problemer, man har som ung og ikke mindst om en hverdag under corona nedlukning med social distance, usikkerhed og savn.  

I Skolernes Seriefestival klædes eleverne godt på med både filmfaglige og kreative værktøjer. Værktøjer, der er gode at kende, når eleverne skal i gang med at optage deres egne filmklip.  
Undervisere fra IRIS (bibliotekernes kommende film- og mediepædagogiske lab) står klar til at hjælpe eleverne i gang under et stort kick-off arrangement online eller i Studie 1 i Filmbyen i Aarhus fredag 4. november 2022. På baggrund af udvalgte scener fra CENTRUM, er det elevernes opgave at omfortolke, omskrive eller gøre noget helt tredje med scenerne, inden de skal arbejde med deres egne filmklip hjemme på skolerne. I december vælges en vinder i samråd med Instruktør Jonas Risvig. 

I forbindelse med undervisningen vil dine elever stifte bekendtskab med den praksisnære POV-metode, og arbejdet med filmhåndværket giver eleverne mulighed for at udtrykke egen identitet og kultur og derved blive bedre historiefortællere uanset skrive- og læsefærdigheder. 

Målgruppe

Målgruppen er udskolingseleverne, 7., 8. og 9. klasse.

Info og tilmelding

Hvis du tænker, det lige er noget for din klasse, så skynd dig at sende din tilmelding til Projektleder Ditte Brunø på dibrs@aarhus.dk - senest 24. oktober 2022. 

Du kan læse meget mere om festivalen her. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Lisbeth Mærkedahl på lma@aarhus.dk