Science Fiction tema på Risskov Bibliotek

29.04.16
På Risskov Bibliotek kan du mellem d. 2. og 13. maj træde ind i et rum tilegnet science fiction-genren

Forestil dig en verden, hvor menneskene har mistet magten til robotter og androider, og hvor forurening og naturkatastrofer har udslettet alt liv på Jorden. Sådanne scenarier har fyldt science fiction-forfatternes tanker i lang tid, og med vores afhængighed af elektroniske apparater, truslen fra atomvåben og de efterhånden synlige påvirkninger fra den globale opvarmning virker universerne fra bøgernes verden ikke så fjern.

På Risskov Bibliotek kan du mellem d. 2. og 13. maj træde ind i et rum tilegnet science fiction-genren.

Rummet præsenterer science fiction på en ny måde, hvor genren fortolkes gennem kunst og artefakter udstillet i rummet. Her kan du blive klogere på science fiction og udforske genren gennem gode boganbefalinger.

Søndag d. 8. maj kl. 13.00 vil der blive afholdt et arrangement i forbindelse med udstillingen. Her vil to studerende med speciale i science fiction holde oplæg omkring underkategorierne: det posthumane og det postapokalyptiske. Der vil desuden være mulighed for at lave din egen rum-sølvpapirshat! Du kan læse mere om arrangementet her.

Udstillingen er skabt af en gruppe kandidatstuderende på litteraturhistorie ved Aarhus Universitet. Formålet med udstillingen er at inspirere bibliotekets besøgende til at læse og udforske science fiction-genren.