Tegning af Risskov Bibliotek, Steen Djervad 2021

Risskov Bibliotek fylder 60

01.06.21
Fra bibliotek til medborgercenter til borgerservice til haveudlån. Meget er sket på 60 år. Og det skal fejres!

Mandag d. 14. juni fylder Risskov Bibliotek 60 år, og det bliver markeret ved åbningen af den helt nye sal, som nu står funklende og klar som erstatning for den midlertidige pavillon, der har stået ved biblioteket siden efteråret 1974.

Jubilæet skydes i gang med taler fra Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, Teamleder for Risskov Bibliotek, Anette Kaffka, samt lokale forfatter og fotograf Anders Bach. Efterfølgende vil der være leg og under-holdning for børn og deres forældre, og aftenen byder på forfatterbesøg fra den lokale forfatter Jesper Stein, der netop er aktuel med den prisvindende roman ’Rampen’, som finder sted i Risskov, hvor forfatteren er vokset op.

Hele ugen der følger står i jubilæets tegn. Risskov Bibliotek er et sted for hele familien, og det afspejler sig i programmet for ugen, hvor arrangementer, der normalt afholdes på biblioteket er samlet til en slags biblioteks-bouillon, hvor man kan opleve krea-aktiviteter for børn, højtlæsning for voksne, forfatterbe-søg, foredrag om både fællessang og litteratur samt aktiviteter for institutioner og skoler i lokalområdet.

I løbet af det seneste år har Risskov Bibliotek arbejdet med online arrangementer under nedlukningerne, og derfor får en online bogcafé også plads i jubilæumsugen.

Se programmet for jubilæumsugen her:

Mandag 14. juni kl. 14: Jubilæumstaler, kaffe og kage og ballondyr for børn og barnlige sjæle.

Mandag 14. juni kl. 14: Forfatterbesøg: Jesper Stein. *Udsolgt*

Tirsdag 15. juni kl. 16: Bogcafe, Online - Sommerspecial. Få inpspiration til sommerens læsning.

Onsdag 16. juni kl. 19: Aarhusianske gadenavne: Tidligere leder af Lokalhistorisk Samling ved Hovedbiblioteket i Aarhus, Leif Dehnits fortæller om historierne bag de mange gadenavne i Aarhus - med fokus på Risskov.

Torsdag 17. juni kl. 11: Luk bogen op - vær med til at tale om bøger på en ny måde. Vi spiller LynLitteratur

Torsdag 17. juni kl. 15.30: Lav din egen lille lerfigur

Torsdag 17. juni kl. 19: Kvinder rundt om kanon. Litteraturforedrag om kvindelige forfattere udenfor den vestlige kanon.

Fredag 18. juni kl 11: Ord i kaffen. Højtlæsning for voksne.

Fredag 18. juni kl. 15.30: Sang og musik for børn

Lørdag 19. juni kl. 10: Hatteteater for hele familien. (Velegnet til børn mellem 4-8)

 

Hver dag i ugen vil der være mulighed for leg i bibliotekshaven.

Husk at bestille billetter også selvom arrangementerne er gratis. Der skal fremvises gyldig billet og coronapas ved alle arrangementer i ugens løb.

Vi glæder os til 60 år mere på Fortebakken 1.