Ny deadline for årets 500 ord

– skriv en historie om ’opdagelser’ og vind en udgivelse på Gyldendal eller et ophold på Brønderslev Forfatterskole i 2021

Årets skrivekonkurrence blev skudt i gang netop som Corona krisen for alvor brød ud. Derfor har vi valgt at udskyde deadline for indlevering af historier til den 11. juni. Konkurrencen er for alle børn i alderen 9-14 år, og man kan både deltage som privatperson eller som klasse.

Konkurrencen åbnede den 16. april og historierne kan uploades på hjemmesiden 500ord.dk indtil den 11. juni. 

En ekspertjury finder to vindere, én som får sin historie udgivet som illustreret bog på Gyldendal, og én som vinder et ophold på Brønderslev Forfatterskole i 2021.
Vinderne kåres på Albus Festival på Dokk1 i Aarhus den 14. november.

Praktisk information

Historierne må maks. fylde 500 ord, det svarer ca. til én A4 side. Når historien er færdig skal den uploades på 500ord.dk. Her skal man logge ind med sit unilogin for at kunne uploade.
Hvis du støder på problemer, må du meget gerne skrive til 500ord@aarhus.dk, så hjælper vi så hurtigt som muligt.

Bag konkurrencen

Aarhus Kommunes biblioteker står bag konkurrencen i et tæt samarbejde med Gyldendal og Brønderslev Forfatterskole. Skoletube samt Børn og Unge i Aarhus Kommune er også en del af samarbejdet omkring konkurrencen.

Yderligere information

Konkurrencen er skabt på baggrund af den tilbagevendende skrivekonkurrence ’500 Words’, som kører årligt på BBC. Idéen stammer oprindeligt fra Hay Festival, som har spredt idéen til flere lande.
I 2017 blev konkurrencen bragt til Danmark som en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og skabt som et samarbejde med Gyldendal og DR. Vi modtog i alt 4.177 historier fra skriveglade børn over hele landet.

Vinderne blev sidste år: Ella Liora Drescher Fjord med ”Forbudte frugter og nuttede kaniner” og Astrid Buch Leander med ”Varme”

Hvis du har spørgsmål, skriv til 500ord@aarhus.dk