Flygtningehjælpens Aftenskole
Flygtningehjælpens Aftenskole

”Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet” - en fotoudstilling om og med flygtninges møde med danskere

15.12.15
Flygtningehjælpens Aftenskole slutter 2015 af med en ganske særlig, rørende og tankevækkende fotoudstilling på Hasle Bibliotek. Torsdag d. 17. december kl. 17 åbnes udstillingen af fotograf Torben Sloma Jørgensen, der fortæller om baggrunden for udstillingen og viser udvalgte billeder og fortæller personlige historier om ”mødet”. Udstillingen kan ses frem til udgangen af januar 2016.

Kom og oplev “mødet”

En gruppe lokale på Langeland og næsten lokale, begejstrede amatør- fotografer har lånt deres kameraer ud til ”nye” lokale og midlertidigt forbipasserende borgere ude fra den store verdens brændpunkter, som i deres søgen efter et nyt liv under mere sikre himmelstrøg passerer igennem øsamfundet på Langeland. Både danskere og de nye lokale har fotograferet hinanden og det samfund, skæbnen ved et tilfælde har gjort alle til borgere i.

Udstillingen viser mødet mellem danskere og asylsøgere, flygtninge, migranter, immigranter, indvandrere og hvad de ellers kaldes, når vi ikke bare smider dem alle sammen ned i en kasse med mærkaten ”Fremmede” påklæbet og vender ryggen til den. Det gør de færreste dog på Langeland. Fordi de er åbne og byder indenfor, så får de også oftest venlighed og taknemmelighed igen fra de nye naboer.