Læseambassadører

18.09.18
Albus Festivalen har indgået et samarbejde med Skæring Skole, som i blandt elever fra 5. -7. klasse har fundet en gruppe læseglade børn. Grundtanken er, at børnene skal sprede deres egen glæde ved at læse til andre børn på skolen med lærernes hjælp.

Børnene skal i løbet af august og september besøge Dokk1, hvor de skal være med til at tilrettelægge en læseambassadøruddannelse sammen med medarbejdere på biblioteket. Efterfølgende bliver børnene selv de første ’uddannede’ læseambassadører.

Hvad uddannelsesforløbet kommer til at indeholde er ikke helt på plads, fordi børnene selv skal være med til at bestemme, hvad der kan være interessant at arbejde med. Formålet med læseambassadøruddannelsen er, at børnene lærer forskellige greb til formidling af glæden ved litteratur – det kunne være interviewteknik, videoproduktion eller den gode skriftlige anmeldelse. 

Vi ønsker, at eleverne skal føle at det er noget særligt at være læseambassadør, og målet er at skabe et koncept og en uddannelse, der kan udbredes til hele kommunen og til regionen baseret på erfaringerne fra Skæring Skole.