Innovativ løsning i Aarhus Bibliotekerne er nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen

Et projekt om datademokrati er blandt de fire nominerede til Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Projektet er målrettet borgere og skoleelever, og er forankret i Aarhus Bibliotekerne.

Projektet om datademokrati handler om at udvikle og teste forskellige måder at være i dialog med borgere på, og hvilken betydning væksten i data og udviklingen af kunstig intelligens har i og for vores lokalsamfund. I projektet testes modeller og koncepter for, hvordan man kan engagere lokalsamfundet i dialog om data, teknologi og muligheder, som så kan replikeres på andre biblioteker. Læs mere om datademokratiprojektet her.

“Vi er vildt stolte og meget glade for at være nomineret til NYT SAMMEN BEDRE-prisen. Vi synes, at projektet datademokrati er vigtigt, fordi bibliotekerne spiller en vigtig rolle i at få demokratiseret brugen af data i samfundet og tilbyde borgerne muligheden for at udvikle de basale datakompetencer. Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje og er et eksempel på, at de danske folkebiblioteker er stærke på innovation. At være nomineret til en pris som den her er med til at synliggøre vigtigheden af samarbejder på tværs af sektorer og peger på den innovation, mange folkebiblioteker driver fremad,” siger bibliotekschef Marie Østergård.

Projektet er skabt i Aarhus Kommune og er blandt de fire nominerede innovationer til NYT SAMMEN BEDRE-prisen.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen
NYT SAMMEN BEDRE-prisen er Danmarks første nationale innovationspris for den offentlige sektor. Den bliver uddelt af Center for Offentlig Innovation (COI) og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling torsdag den 5. september 2019 i FÆNGSLET i Horsens.

Prisen uddeles til en offentlig innovation, der rummer en løsning på et komplekst samfundsmæssigt problem, er udviklet sammen med andre aktører, har skabt værdi og har spredningspotentiale.

NYT SAMMEN BEDRE-prisen bliver uddelt til Innovationsdagen torsdag den 5. september i FÆNGSLET i Horsens. Læs mere om prisen her.