Flaggsigling 2019

14.05.19
Fra den 27. til den 28. maj lægger syv gamle færøske træsejlskibe til ved Honørkajen i Århus efter at have sejlet hele vejen fra Færøerne.

I foråret lægger skibene til ved danske havne for at fejre, at det færøske flag fylder 100 år i år og i den anledning afholdes færøske arrangementer på Dokk1 og rundt omkring i Aarhus.

På  Dokk1 kan du derfor den 27. maj opleve et væld af færøske kunstneriske indslag og blive klogere på Færøernes kultur og historie.

På Rampen kan du fra kl. 14 være med, når færøske skibsmusikanter spiller op til dans, se novellefilm af unge færøske filminstruktører og høre om livet på Færøerne i dag. Dyk ned i litteraturen, når færøske forlag viser deres bøger frem sammen med et udpluk af færøsk litteratur fra Hovedbibliotekets samling. Læs mere her og bestil billetter.

Program for Lille sal:
Kl. 14.00-15.30 læser forfatteren Katrin Ottarsdóttir højt af sin bog 43 bagateller på både dansk og færøsk. Læs mere her og bestil billetter.

Kl. 15.30-16.45 vises den færøske film Sporene gror ud af ordene af den færøske filminstruktør Katrin Ottarsdóttir. Filmen er et portræt af den færøske digter og forfatter Jóannes Nielsen og vises med danske undertekster. Læs mere her og bestil billetter.

Kl. 19.00-19.45 viser professor Joan Pauli Joensen lysbilleder og holder oplæg om Færøernes maritime historie de sidste 150 år. Læs mere her og bestil billetter.

Kl. 20.00-21.00 afholdes koncert med den færøske musiker Stanley Samuelsen, som komponerer melodier til færøske digte, skrevet af færøske lyrikere. Læs mere her og bestil billetter.

Materialer