Do you feel lucky? Well, do ya, punk?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.03.13
Clint Eastwood plejer at skyde andre mennesker på film – det gør han i og for sig stadig, men nu er det på en lidt anden måde. Han står nemlig bag kameraet. Og hvad angår spørgsmålet i overskriften, så er svaret ja - du burde føle dig heldig, for nu kan du på Filmstriben se et magasinfuld af skarpladte film fra Mr. Eastwoods hurtigtrækkende hånd.

Clint Eastwood er bedst kendt for sit skuespil i diverse westerns og actionfilm, men han er faktisk også en succesfuld instruktør. Et job han stadig har i en alder af 82 år.

På Filmstriben.dk kan du nu se seks af de film, som westernlegenden har instrueret. For eksempel kan du fordybe dig i den prisbelønnede film ”De nådesløse” fra 1992, der gav Eastwood sit store gennembrud som instruktør, eller ”Million Dollar Baby”, med Hilary Swank i hovedrollen som bokseren Maggie, der rammes af en tragedie.

 

Se filmene ved at klikke på titlerne. 

 

De nådesløse
Spillefilm, 2t 5min
USA, 1992

En stor sum penge lokker den pensionerede dusørjæger William Munny samt hans ven Ned Logan til at tage af sted med den unge uerfarne Scholfield Kid for at fange to cowboys, der har skamferet en prostitueret i en by. Imidlertid er byens sherif ikke glad for dusørjægere.

 

 

A perfect world
Spillefilm, 2t 13min
USA, 1993 / Drama

Da Butch Haynes flygter fra fængslet tager han den 8-årige Phillip som gidsel. Mellem gidseltager og gidsel udvikler der sig et usædvanligt venskab, hvor Haynes får udlevet sine egne barndomsdrømme.

 

 

Flags of our fathers

Spillefilm, 2t 6min. USA, 2006

Det berømte foto af seks soldater, der rejser det amerikanske flag på toppen af den japanske ø Iwo Jima, blev et symbol på sejren, men gennem historien om tre af soldaterne på billedet gives en anden version af krigens rædsler.

 

 

Letters from Iwo Jima
Spillefilm, 2t 14min
USA, 2006

’Letters from Iwo Jima’ er den hidtil ufortalte historie om de japanske soldater, der forsvarede deres hjemland mod de indtrængende amerikanske styrker under anden verdenskrig, uden meget andet forsvar end ren viljestyrke.

 

 

Mystic river
Spillefilm, 2t 12min
USA, 2003 / Drama

Barndomsvennerne Jimmy, Dave og Sean fra Boston mødes ved tilfældighedernes spil igen som voksne. Jimmys datter er blevet myrdet, og både Jimmy og Sean, der er blevet politibetjent, mistænker Dave for mordet.

 

 

Million dollar baby

Spillefilm, 2t 8min. USA, 2004 / Drama
Servitricen Maggie ser boksning som vejen til et bedre liv. Den aldrende boksetræner Frankie indvilger modstræbende i at træne hende og det viser sig, at Maggie har kurs mod stjernerne indtil en tragedie pludselig rammer dem begge.