Det arabiske forår - hvor blusser oprøret op næste gang?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.08.13
Uro i Tunesien, borgerkrig i Syrien, blodige optøjer i Egypten. Det arabiske forår er langtfra slut og tager mange steder en ulykkelig drejning. Hvordan går det egentlig i nogle af de lande, medierne ikke har fokus på? Vi hjælper dig med at samle op på udviklingen i Egypten og de andre arabiske lande.

Via bibliotekets netbaseside kan du holde dig orienteret om 'det arabiske forår', som demonstranter startede ved at gå på gaden i december, januar og februar i 2010/2011 og forlange frihed, frie valg, demokrati, indflydelse og bedre økonomiske muligheder.

Faktalink har en fin oversigtsartikel om det arabiske forår. Overskuelig og kortfattet!

Det velanskrevne, amerikanske magasin Foreign Affairs følger udviklingen i regionen. Danske Information gør det samme på sin temaside om det arabiske forår. 
Nyheder fra aviser fra alle lande kan ses på Library PressDisplay, som du har adgang til via biblioteket. Fra Egypten kan du også få nyheder direkte på f.eks. Egypt Independent
Til hver en tid kan du få de nyeste artikler fra de fleste danske aviser på biblioteket, via Infomedia.

Du kan med fordel kikke efter opdateringer på temaet og de enkelte lande i baserne Global Issues in Context, Student Resources in Context og Europa World Plus.
 

DRs Danskernes Akademi har bragt en TV-udsendelse om det arabiske oprør i 2012, som stadig kan ses på nettet.

Biblioteket har bøger om oprøret, som giver god viden om baggrunden og de politiske forhold i landene, men i sagens natur kan de ikke være fuldt opdaterede på den nyeste udvikling.

for at skrive en kommentar.
Materialer