Brodér dine data – vær med i Dataspejlet

Aarhus Bibliotekerne og Trapholt inviterer ind i et fællesskab, hvor vi gennem håndarbejdets kreative kanaler sammen diskuterer data og undersøger vores eget dataspor.

Resultatet bliver et fællesskabt sanseligt kunstværk, hvor deltagere fra hele Danmark broderer de dataspor, som vi hver især efterlader på nettet. Vi omsætter altså vores digitale aftryk til personlige broderier, der tilsammen danner et unikt kunstværk.

Tekstilkunstner Astrid Skibsted har udformet den kunstneriske vision, som kommer til live, når de mange individuelle bidrag samles i et gigantisk fællesværk og udstilles på Trapholt fra november 2022.

Der har været en kæmpe efterspørgsel på at være med i projektet, så der er desværre ikke flere kits at hente på Dokk1, men du kan stadig hente kits ved henvendelse i den betjente åbningstid på Gellerup Bibliotek - så længe lager haves (der reserveres og sendes ikke kits).

Derudover har vi reserveret 12 kits til Broderisalonen på Dokk1 7. april. Hvis du er interessereret i at få fingre i et af disse, så skal du tilmelde dig her.

Vi har indtil videre også reserveret 12 kits til Broderisalonen på Gellerup Bibliotek 28. april. Hvis du er interesseret i at få fingre i et af disse, så skal du tilmelde dig her.

Aktiviteter og fællesskaber

Aarhus Bibliotekerne inviterer i samarbejde med Trapholt til workshops på nedenstående datoer:

29. marts kl. 18.00-19.00 
Virtuel Opstartsworkshop
På Zoom

Projekt Dataspejlet sættes i gang af tekstilkunstner Astrid Skibsted, museumsdirektør Karen Grøn og projektleder Nina Rise. Hør om projektet, hvordan du får fat i broderimateriale og vejledning og de mange spændende arrangementer. Læs mere på www.trapholt.dk/dataspejlet-opstartsworkshop
Efter den 29. marts kan opstartsworkshoppen tilgås via www.trapholt.dk/dataspejlet for info om projektet.

7. april kl. 16.30-19.00
Broderisalon
Idélab, Rampen, Hovedbiblioteket / Dokk1

Samtalesalon og virtuelt oplæg ved lektor og dataekspert Lone Kofoed om data og hvordan den påvirker os. 
Læs mere her.

21. april kl. 16.30-19.00
Broderisalo
n
Idélab, Rampen, Hovedbiblioteket / Dokk1
Samtalesalon og virtuelt oplæg - mere information følger!

27. april kl. 16.30-19.00
Broderisalon
Gellerup Bibliotek

Samtalesalon og virtuelt oplæg ved Anne Kirketerp om craft og velvære. Anne Kirketerp har forsket i craft-psykologi og er forfatter til bogen ’Craft Psykologi’.
Læs mere her.

17. maj kl. 16.00-19.00
Broderiworkshop

Idélab, Rampen, Hovedbiblioteket / Dokk1
Brodér dine data til åben workshop med tekstilkunstner Astrid Skibsted.
Læs mere her.

31. marts, 6. april, 13. april, 20. april, 27. april kl. 16.30-17.15. Flere datoer følger
Tips og Tricks med Astrid Skibsted
På Zoom
  (obs.: arrangementerne tilgås via www.trapholt.dk/dataspejlet)
I løbet af projektet holder Astrid Skibsted virtuelle ugentlige ’tips og tricks’ møder, hvor deltagerne kan blive inspireret, få hjælp, høre hvad andre gør og stille spørgsmål.

Frem til 8. juni
Aflever dit data-broderi på Hovedbiblioteket / Dokk1 eller Gellerup Bibliotek
Hovedbiblioteket på Dokk1 og Gellerup Bibliotek indsamler broderier fra ’Dataspejlet’ og sender til Trapholt. Kom forbi betjeningspunktet på et af bibliotekerne i den betjente åbningstid med dit færdige broderi.

Vil du være en del af skabelsen af Dataspejlet?

Læs mere her: aakb.dk, dokk1.dk, www.trapholt.dk/dataspejlet og i Facebook-gruppen www.facebook.com/groups/dataspejlet 
 

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og VELUX FONDEN, og gennemføres i samarbejde med biblioteker og kulturhuse landet over samt Landsforeningen af Væresteder.

Materialer