Børn, der laver film

Børn som kritiske mediebrugere

Børn får mulighed for at eksperimentere med og selv producere fortællinger i FilmX, der kommer til at ligge i Dokk1.

I 2022 slår vi dørene op til det mediepædagogiske lab på Dokk1 i Aarhus, hvor skoler, institutioner og private borgere har mulighed for at eksperimentere med ny teknologi og medier – fx podcast, virtuel scenografi og motion-capture.

FilmX skal klæde børn og unge på til at blive dannede og kritiske mediebrugere i en verden, der i høj grad er defineret af digitale og visuelle fortællinger. Børn og unge får mulighed for at eksperimentere og producere med digitale medier og nye teknologier. Gennem eksperimenterne lærer børn og unge at forstå, hvordan de påvirkes af medier, bruger de forskellige medier, og ikke mindst hvordan de skaber deres egne fortællinger via selvsamme medier.

I FilmX tror vi på, at de gode resultater bedst skabes i samarbejde med andre, og derfor er der fra start etableret et solidt fundament mellem Det Danske Filminstitut, Filmby Aarhus, Børn og Unge i Aarhus og Aarhus Bibliotekerne (projektejer).

FilmX laves i samarbejde mellem Magistraten for Børn & Unge i Aarhus, Filmby Aarhus samt Aarhus Bibliotekerne.

Desuden er der samarbejde med en række partnere, der på hver sin måde bidrager til at kvalificere og styrke aktiviteterne i FilmX.

Se filmen om FilmX

Tags