Aarhus Kommune skal spare – og du kan blive hørt

07.11.22
Byrådet i Aarhus har vedtaget, at kommunen skal spare på budgettet. Læs mere her – om besparelserne og om, hvordan du kan give din mening til politikerne.

Byrådet i Aarhus har vedtaget, at kommunen skal spare på budgettet i de kommende år.

De forskellige afdelinger i kommunen har lavet nogle forslag til, hvor der skal spares – hver afdeling har lavet sit eget forslag til sparekatalog. Alle forslagene kan læses på aarhus.dk.

Snart skal politikerne vælge, om forslagene skal vedtages. Men inden da er der en periode, hvor alle – også privatpersoner – kan komme med deres mening.

Du kan skrive din mening til politikerne

I perioden indtil 24. november kan alle ”indgive et høringssvar”.

Det lyder måske teknisk, men det betyder bare, at man inde på hjemmesiden aarhus.dk kan skrive sin mening om spareforslagene.

Det er lige meget, om du skriver én sætning eller flere sider. Det er lige meget, om du er god til at stave eller sætte kommaer. Det er lige meget, om du har erfaring med at blande dig i politik. Alle har mulighed for at skrive sin mening.

Din kommentar (dit høringssvar) vil kunne læses af alle på hjemmesiden sammen med dit navn.

På forsiden af aarhus.dk finder du links til de forskellige sparekataloger. Du skal klikke ind på det enkelte katalog for at finde det sted, hvor du kan skrive dit høringssvar.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Du kan altid spørge på dit bibliotek. Vi hjælper dig gerne med at finde viden – også om, hvordan vores lokale demokrati fungerer, og hvordan du kan deltage i det.

Hvis du synes, det er svært at finde rundt i spareforslagene, har svært ved at bruge internettet, eller bare gerne vil være sikker på, at der er god tid til at få hjælp – så kan du komme forbi på et af disse tidspunkter:

Dokk1: Fredag 11. november kl. 15.00-17.00
Åby Bibliotek: Mandag 14. november kl. 15.00-17.00
Hasle Bibliotek: Tirsdag 15. november kl. 15-17.00
Viby Bibliotek: Onsdag 16. november kl. 11.00-13.00
Egå Kombi-bibliotek: Torsdag 17. november kl. 15.00-17.00
Risskov Bibliotek: Fredag 18. november kl. 11.00-13.00

Her kan du møde en medarbejder fra biblioteket, der har god tid til at hjælpe dig med at finde viden om spareprocessen og muligheden for høringssvar.