Aarhus Cykelby tester en ny cykelservice

Af Anonym (ikke efterprøvet)
16.04.15
- og ITK (innovation, teknologi, kreativitet), som er en del af Aarhus Kommunes Biblioteker, er med i projektet. Helt konkret får 200 cyklister i første omgang en RFID-chip monteret i cykelhjulet, der kan kommunikere med lyssignalet i krydset Grønnegade/Åboulevarden – Christiansgade/Åboulevarden.

Chippen aktiverer grønt lys for cyklisterne via en boks, der registrerer chippen næsten 100 meter fra krydset.  Det betyder, at man som cyklist forhåbentlig ikke behøver at stoppe, men kan cykle direkte igennem krydset.

På længere sigt vil Cykelby gerne udbrede servicen til flere kryds og med flere initiativer.

Testen er en del af en 2 services, som ITK er med til at udvikle via EU-projektet RADICAL, der er en del af Smart Aarhus-initiativet.

De 2 services går derfor ud på at bruge IT til udviklingen af smarte løsninger, så antallet af mennesker i Aarhus kan fortsætte med at stige, samtidig med, at der tages hånd om det større pres på f.eks. transport, infrastruktur og affaldshåndtering.

Ud over cykel-servicen, er vi i gang med en service, der skal øge øko-bevidstheden hos borgerne.


Har du brug for hjælp til cykelreperation og vedligeholdelse, kan biblioteket hjælpe med håndbøger. Se nedenfor og bestil med det samme.

 

Materialer