Kort over USA

Valgår i USA

07.02.20
Vi kan se frem til mange måneder hvor efterårets præsidentvalg i USA vil fylde medierne. I første omgang, vil demokraternes valg af præsidentkandidat blive en gyser. Den 3.november 2020 afholdes valget, hvor det bliver afgjort, hvem der bliver USA's præsident de næste fire år.

Vil du se tilbage på tidligere amerikanske valg og kandidaterne, har vi en lang række af spændende titler, du kan dykke ned i. Især om de to forrige præsidentvalg hvor hovedpersonerne var Hillary Clinton og Donald Trump i 2016 mens det i 2012 var Barak Obama og Mitt Romney.

Materiale

Rufus Gifford i Trumps Amerika 

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford tog tilbage til USA efter Trumps valgsejr og forsøgte at kæmpe sig til en plads i amerikansk politik ved primærvalget i 2018. Undervejs er der også plads til Giffords tanker om Danmark.

Lektøren skrev: "Gifford er uhyre populær i Danmark og har markeret sig mere end ambassadører normalt gør. Bogen giver et portræt af en mand, der kæmper en indædt kamp for at vende det politisk splittede USA. En mand, der samtidig nærer stor kærlighed til Danmark og det danske folk"

Materiale

Hvad skete der

Hillary Clinton (f. 1947) beretter om sine tanker og følelser før, under og efter det amerikanske præsidentvalg i 2016, hvor hun led et rystende og uventet nederlag til Donald Trump.

Lektøren skrev: "Hillary Clinton er forbavsende afklaret med sit nederlag. Hun respekterer det amerikanske folks valg, og prøver at kigge indad, når hun skal finde ud af hvorfor hun tabte. Der falder stikpiller af til Trump og hans metoder, men hun accepter at Trump blev valgt demokratisk. Clinton skriver humoristisk og spændende."

Materiale

Glimt af et præsidentvalg

Om valgkampen op til det amerikanske præsidentvalg i 2016. Bogen består af en række artikler skrevet af personer med kendskab til amerikanske forhold. De behandler en række temaer fra valgkampen i 2016, som Trumps grænsemur, bemærkelsesværdige begivenheder og tv-dueller undervejs.

Lektøren skrev: "Bogen tegner i små brudstykker et fint portræt af kapløbet op til præsidentvalget i 2016, de to kandidater og hvilke årsager og virkninger, der fik valget til at falde ud som det gjorde."

Materiale

Den store joker: et politisk portræt af Donald J. Trump

Et politisk portræt af milliardæren Donald Trump (f. 1946), der kan blive USA's næste præsident. Samt om hvordan Trumps tilgang til politik er med til at ændre, hvordan politikere opfører sig.

Lektøren skrev: : "Trier Mogensens bog om Trump er spændende læsning. Den handler ikke kun om Donald Trump, men også om hvordan Trumps disruptive tilgang til politik vil være med til at ændre hvordan man opfører sig som politiker."

Materialer