Tøm en boghandel på 5 minutter

12.06.19
Dette er hovedpræmien for de 5 vindere af sommerbogen 2019!

Sommerbogen er Danmarks største læsekonkurrence for de 7-14-årige. Sidste år blev der skrevet og filmet i alt 16.301 anmeldelser hen over sommeren. En rekord, vi vil prøve at slå igen i år!

For at deltage i konkurrencen om at tømme en boghandel, skal du indsende minimum 3 boganmeldelser på biblo.dk. Du har dog chancen for at vinde fede præmier selv med en enkelt anmeldelse. Der bliver nemlig trukket vindere af fede bogpræmier hver dag.

Konkurrencen løber fra d. 14. juni til 24. august.

Når du anmelder en bog, er det ikke vigtigt, om den er sjov, kedelig, uhyggelig, trist m.m. Det, dommerne lægger vægt på, er måden, du fortæller om bogen. Kan man mærke din læselyst og får du delt din egen mening om bogen? Det kan godt være en fordel at tænke ud af boksen og være kreativ med sin anmeldelse.

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan vise sin kreativitet. I Sommerbogen 2018 havde vinderen af den bedste videoanmeldelse sin helt egen måde at fortælle om bogen ”Harry Potter og de vises sten”.

I videoen, der er lavet og indsendt af brugeren, der kalder sig Bog_elskeren, bruges der flere forskellige kreative virkemidler. I starten af videoen skifter anmelderen mellem at spille flere af bogens hovedpersoner og fortæller på den måde om bogens handling. Der klippes også på en måde, så det virker som om hun tryller bogen frem med sin tryllestav, og der fortælles både om forfatteren, universet og læserens egen glæde ved det at læse. Anmelderens læselyst skinner tydeligt igennem og de mange kreative løsninger, er med til at fastholde seeren.

Videoen kan ses på biblo.dk.

Der kan du også se flere af anmeldelserne fra 2018, læse meget mere om konkurrencen, og se hvordan du selv kan deltage.

God læselyst og held og lykke i konkurrencen.