Tag med på en unik rejse ind i verdens strengeste diktaturstat

12.02.20
Jesper Grønkjær er kendt for sine anmelderroste bøger, hvor han begiver sig ind i lukkede miljøer. Han har besøgt massemordere i Mellemamerika, kannibaler på Ny Guinea og munke i Tibet. Nu har han igen udfordret skæbnen. Denne gang i diktaturstaten Nordkorea. Planen var enkel, men udførelsen svær: at rejse ind i verdens mest lukkede land, og dér sprede dansk smil og humor blandt de sky nordkoreanere.

Ved ankomsten til landet blev han modtaget af to vagter, der overvågede ham under hele turen. Hans pas blev taget fra ham, og om aftenen blev han lukket inde på hotellet. Han blev afskærmet fra lokalbefolkningen, som han hverken måtte tale med eller fotografere. Til gengæld blev det dagligt til mange timers påtvungen kørsel for at komme ud for at se monomenter og statuer, der alle havde det ene formål at hylde præsidenterne fra Kim- dynastiet.

Foredraget er en unik førstehåndsberetning fra en lukket verden. Som den første danske forfatter, er det lykkes Jesper Grønkjær at opspore og lave interviews med nordkoreanske afhoppere. De fortæller om det samfund, som Jesper blev nægtet at se. Hør personlige beretninger om drab, tortur, flugt, menneskehandel og fangelejre.

Jespers force er, at han balancerer mellem det humoristiske og det seriøse. Tilhørerne i foredraget både griner og gruer. Det hele krydres med fotos og tv-klip – og med et indblik i Korea-krigen, og den politik der har skabt et land, der er både gådefuldt og mystisk.

Oplev ham på Åby Bibliotek torsdag d. 27. februar kl. 19.00 - 21.00.

Billetter kan bestilles her