Tabuer på Filmstriben

Af Anonym (ikke efterprøvet)
27.02.13
Ordet tabu kommer oprindeligt fra Tonga i Polynesien, og betyder ”det vi ikke taler om”. Når vi bruger ordet i den vestlige verden, betyder det snarere, at et bestemt emne ikke skal omtales. Og at der er en social straf forbundet med at tale om det.

 

På Filmstriben kan du netop nu se tre dokumentarfilm, som hver især omhandler et tabu. I ”Chokoladens mørke bagside” kan du for eksempel se, hvordan børn helt ned til 8-årsalderen arbejder ulovligt i Elfenbenskystens kakao-plantager uden at få den skolegang som chokoladeindustrien er ansvarlig for at give dem. I ”10 timer til paradis” kan du følge bodybuilderen Dennis, som tager til Thailand for at finde en kone, og i ”Frederik – fyrre fed og færdig?” kan du være med på sidelinjen, når den svært overvægtige Frederik kæmper med at få sin vægt ned.

Se med, og se om du tør tale med nogen om det, på Filmstriben.dk! Der er også linket til dokumentarerne herunder. Klik på titlerne for at se dem.

 

10 timer til paradis
Spillefilm, 1t 32min
Danmark, 2011 / Drama, Kærlighed

Dennis Petersen er 38 år, ugift og bodybuilder, og bor hjemme hos sin besiddende mor. Men opfordret af sin onkel, der har hentet en hustru i Thailand, tager Dennis til Pattaya. Men uden den store succes. Indtil han møder indehaveren af et motionscenter! ”10 timer til paradis” udfordrer fordommene om bodybuildere og sex-turisme i Thailand.

 

 

 

Chokoladens mørke bagside
Dokumentar, 1t 30min
Danmark, 2012

I filmen "Chokoladens mørke bagside" afslører instruktør Miki Mistrakis de groteske forhold i chokoladeindustrien, hvor børn bliver handlet og brugt i produktionen. Mistrati forsøger at finde ud af, om chokoladeindustrien taler sandt, når den siger, at den sørger for skolegang, hospitaler etc. for børnene.

 

 

 

Frederik - fyrre fed og færdig?
Dokumentar, 28min
Danmark, 2012

 

Dokumentarfilm om 43-årige Frederik Pedersens kamp for sit liv - han vejer 181 kg. En film om et samfundsproblem.

 

 

Materialer