Stream klassisk musik - let og enkelt

Af Anonym (ikke efterprøvet)
31.05.12
Elsker du Mozarts Sonate for klaver nr. 13 i B-dur eller Giuseppe Verdis smukke opera La Traviata? Men du har ikke altid tid i hverdag til at sætte din gamle vinyl-udgave på pladespilleren? Nu er der flere gode muligheder for at høre musikken via streaming, mens du er på farten.

Spotify
I streamingstjenesten Spotify findes en applikation – et lille, ekstra program man gratis kan tilføje til Spotify – der hedder Classify, hvor du kan lytte til dine favoritter eller blive inspireret til at finde ny klassisk musik. Gennem forskellige søgekriterier kan du f.eks. vælge at høre musik med din yndlings komponist, dit favorit instrument, fra en bestemt periode eller baseret på dit humør. Herefter giver Classify dig en række forskellige spillelister at vælge imellem baseret på dine valg. Du kan også abonnere på dine favorit spillelister, så du altid har dem ved hånden.
Download Spotify gratis her: http://www.spotify.com/dk/


Naxos
Hvis du leder efter en tjeneste, der henvender sig til folk med en mere passioneret og dyb in-teresse for klassisk musik, kan jeg anbefale Naxos Music Library. Naxos er et internationalt musikforlag, der i de sidste 25 år har specialiseret sig i klassisk musik. Ved at abonnere på Naxos Music Library får du adgang til at streame et bredt, specialiseret musikkatalog af sonater, opera, symfoniorkestermusik et al. i høj lydkvalitet.

På Naxos.com er der gratis adgang til artikler, ordforklaringer, guides til hvordan man bedst nyder en klassisk koncert, anmeldelser af musikudgivelser med mere, men vil du streame musikken, lytte til podcasts eller spillelister, have detaljeret adgang til albumnoter i pdf-format, samt værkanalyser etc. koster et abonnement til Naxos Music Library rundt regnet 150,- kroner om måneden. Ved at abonnere på Naxos Music Library får du ydermere adgang til musikken gennem Naxos’ app der er tilgængelig for Android såvel som Mac-baserede smartphones og tablets.
Find Naxos her: www.naxos.com og find Naxos Music Library her: www.naxosmusiclibrary.com