Skolestart

I månederne op til skolestart begynder det at kilde gevaldigt i maverne på de børn, der skal starte i skole – og det er med god grund. Skolen er noget helt særligt, og første skoledag kommer kun den ene gang i livet.

Et barn kan have masser af spørgsmål og tanker om det at starte i skole. Lærer jeg at læse den første dag? Hvornår skal jeg spise min madpakke? Skal jeg have nye venner – hvad så med vennerne fra børnehaven?

Det prikker bestemt også i forældrenes maver, for er deres barn nu også skoleparat? Og er der egentligt noget, man kan gøre for at forberede sit barn på det kommende skifte fra børnehaven til skolen?

Her en guide til de forældre, lærere og pædagoger, der har en skolestart lige om hjørnet. Med guiden i hånden kan du som voksen finde inspiration til nyere billedbøger og højtlæsningsbøger om at gå og
starte i skole. Du kan finde tips til gode fagbøger om skolebørn og ideer til bøger og hjemmesider om alt fra sunde madpakker til trafiksikkerhed.

Guiden sætter også fokus på, hvilke lydrette bøger og apps, dit barn kan kaste sig over, hvis det bare ikke kan vente med at lære at skrive og læse.

Udarbejdet af bibliotekar Marion Tirsgaard. Illustrator: Jørgen Stamp 

Se de fleste af titlerne nedenfor og bestil med det samme. Du kan også downloade og printe hele listen.