Sådan stempler du ind i klimadebatten!

05.10.20
Deltag i Information, DMJX og Aarhus Kommunes demokratiskole

Brænder du for at deltage i den offentlige debat? Er du mellem 18 og 24 år? Har du lyst til at udfordre vanetænkning og engagere andre unge?

Og synes du, at klima, bæredygtighed og udvikling af den grønne by er vigtig?

Så skal du være med, når Information, DMJX og Aarhus kommune sætter strøm til klimadebatten.

Information, DMJX og Aarhus kommune inviterer engagerede unge til at deltage i et kort, intensivt træningsforløb om demokratisk deltagelse i den offentlige debat.

Over to eftermiddage i november bliver I undervist i forskellige måder at få indflydelse:

I bliver trænet i at skrive debatindlæg, bruge digitale medier til at engagere andre og I skal arrangere jeres eget event. Forløbet er en blanding af oplæg, inspiration og hands on-træning og opgaver.

Demokratiskolen afholdes den 3. og 10. november kl. 16-20:30 og afsluttes med en offentlig event i Dokk1, tirsdag d. 17. november kl. 17. Undervisningen foregår på Dokk1 og i FO Byen.

Du kan deltage, hvis du er mellem 18 og 24 år gammel. Du behøver ikke have erfaring med demokratisk deltagelse i debatten, men du skal have lyst til at bidrage med det, du er god til – og samtidig have mod på at lære, hvordan mekanismerne fungerer i den offentlige debat. Du skal interessere dig for klima, bæredygtighed eller den grønne by, og du skal kunne deltage alle tre dage.

Der er plads til max. 20 personer på holdet. Det er gratis at deltage. Der serveres aftensmad og øvrig forplejning ifm. deltagelse i demokratiskolen.

Vi opfordrer alle uanset køn, etnisk baggrund og identitet til at søge om at være med.

Har du lyst til at deltage, så send en ansøgning på max. ½ side til ahb@aarhus.dk hvor du fortæller lidt om dig selv, hvorfor du gerne vil være med og hvad du kan bidrage med. Vi skal have ansøgningen senest den 18. oktober, og du får besked inden den 20. oktober.

BEMÆRK: Demokratiskolen bliver gennemført efter de på det tidspunkt gældende Covid19-retningslinjer. Ændringer kan derfor forekomme.  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAM:

Gennem to moduler bliver I undervist i at stå foran en forsamling, introduceres til at skrive debatindlæg og håndtere debatten på sociale medier.

Modul 1 - Debat og debatskabelse
Tirsdag den 3. november kl. 16-20:30
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, møderum 2
Introduktion til forløbet, præsentation af deltagerne. Dernæst skal I lære at skabe debat i trykte medier og forstå nyhedsmediernes logikker. Efterfølgende tager vi fat på at skabe debat gennem digitale medier. Herunder hvordan man undgårundgår meningsløs ’click-tivsime’ og håndtererhåndterer konflikter online. Til sidst idégenererering og inddeling i tematiske grupper.

Modul 2 - Formidling og performance
Tirsdag den 10. november kl. 16-20:30
FO-Aarhus, Frederiksgade 78C, st., Maritza-salen
På andet modul skal I trænes i at gribe publikums opmærksomhed, fokusere på jeres budskab og involvere dem I taler til. Til sidst skal I arbejde med jeres oplæg.

Modul 3 – Online sparring på jeres fremlæggelse
Alle grupper får 20 minutters online sparring på deres præsentation til den 17. november.

Afslutning – Mød de unge
Tirsdag den 17. november kl. 17-19
Dokk1, Hack Kampmanns Plads 2, Store Sal
Afslutningsvis skal I præsentere for offentligheden, hvad I har lært på kurset samt debattere med lokale politikere.

Undervisere:
• Maia Kahlke Lorentzen, digital aktivist, rådgiver og forfatter til bogen Kan trold tæmmes? Om håndtering af trolling i webdebatter.
• Nastja Arcel, skuespiller, retoriker og forfatter til bogen Tag magten over dig selv.
• Merle Baeré, journalist på Information
• Sofie Brandt, kursusleder på holdet og til daglig arrangementskoordinator på Information