Rick Riordans verden

12.05.21
Få et hurtigt overblik over Rick Riordans (forfatteren til Percy Jackson) serier

"Percy Jackson og Olymperne"

Rick Riordan er nok mest kendt for serien om Percy Jackson og de græske guder, der fortæller historien om halvguden Percy, der bliver udsat for en masse uhyrlige ting af de græske guder og sammen med en gruppe andre halvguder må han kæmpe for overlevelse og bevise sit værd. Der er fem bøger i serien ”Percy Jackson og Olymperne”, samt to kortere bonusbøger. 

"Olympens Helte"

Percy Jackson spiller også en rolle i serien ”Olympens helte”, hvor han sammen med halvguder af både de græske og romerske guder, skal forsøge at forhindre Gaia i at ødelægge den kendte verden. I denne serie er der fem bøger samt en bonusbog. 

"Apollons prøvelser"

Hvert kapitel indledes med et haiku-digt der beskriver hvad der kommer til at ske i kapitlet og alene for dem, bør man læse serien. Der er utrolig meget humor i bøgerne – også selvom Apollon og vennerne bliver udsat for slemme ting, kamufleres deres frygt ved humor og rappe replikker. Bøgerne kan varmt anbefales. I serien om Apollon er der fem bøger samt en bonusbog. 

"Kane Arkiverne"

”Kane Arkiverne” handler om egyptisk mytologi og om søskendeparret Carter og Sadie, der har levet hver for sig – Carter med faren, en berømt egyptolog og Sadie hos bedsteforældrene. Da de mødes, forsvinder deres far sporløst, samtidig med at fem egyptiske guder slipper fri. Nu må børnene sammen, forsøge at redde verden. Der er tre bøger i serien. 

"Demigods and Magicians"

I denne samling af historier kæmper karakterer fra Percy Jackson og Olymperne og Kane Arkiverne mod en ond egyptisk magiker, som kæmper for at blive en gud. Ingen af bøgerne er desværre oversat til dansk Skal læses efter Kane Arkiverne, Percy Jackson og Olymperne og Olympens Helte.

Ekstra Historier fra Percy Jackson Universet

"Magnus Chase og De Nordiske Guder"

Udover bøger om de græske og romerske guder har Rick Riordan også skrevet om Magnus Chase. Her er det de nordiske guder der er i fokus og Magnus er barn af Frej. Bøgerne om Magnus Chase er spændende og fyldt med Rick Riordans humor – især sværdet Søren (Jack på engelsk), er virkelig i klasse for sig og det kan varmt anbefales at høre bøgerne som lydbog. Der er tre bøger i serien om Magnus Chase og en bonusbog. 

"Rick Riordan Presents"

Samtidig har Rick Riordan kastet sig ud i et nyt projekt, ”Rick Riordan Presents” hvor han i samarbejde med en håndfuld andre forfattere sætter fokus på mytologier fra hele verden. Indtil videre er det kun serien om Aru Shah der er blevet oversat til dansk. Der er indtil videre tre bøger i serien og hvis man holder af Rick Riordans andre bøger, kan man sagtens kaste sig over Aru Shah – det er lige så underholdende og medrivende læsning som de andre serier. 

Materialer