Magi og meloner af Sarah Mlynowski

14.07.10
Bogen er anmeldt af Trine Bodilsen, 12 år.


Magi og meloner er en bog, man skal være mindst 12 for at forstå. Mindre børn ville ikke forstå hovedpersonens problemer med kærlighed og svigtende venskab, og der er også nogle få svære ord. – Synes jeg.

Bogen handler om fjortenårige Rachel Weinstein’s liv, med skilte forældre, og en lillesøster, der ikke ligesom Rachel er flad som en lineal (Rachel ingen bryster), men til gengæld har en pæn stor størrelse, hvilket Rachel selvfølgelig er ked af og meget skuffet over. Og da den dag kommer, hvor hendes mor afslører ikke bare hendes men også hendes lillesøsters magiske evner, er der ikke meget glæde at finde hos Rachel. Men Rachel kommer hurtigt på nye tanker. Det kan være lige meget hvem der har de magiske evner, bare de bliver brugt ”korrekt”. Rachel og hendes lillesøster er meget gode venner, og Rachel plejer at kunne få sin lillesøster til hvad som helst…

En dag da Rachel har fået en eftersidning, hører hun to piger snakke om at en danser fra modeshowet var stoppet, og at der var prøver senere. På den ene side var det en super ide: Rachel var slet ikke populær, og hendes bedste veninde Jewel var nu sammen med en der hedder Melissa. Men hvis Rachel kunne komme med i showet kunne hun blive populær, og få Jewel tilbage, og komme med på A-holdet. Og på A-holdet er det jo også at Raf og Mick (hendes to drømmefyre) er.
På den anden side kan Rachel ikke engang rotere med skuldrene, uden at det ligner hun får elektrisk stød. Men måske Miri (lillesøsteren) kan hjælpe lidt…

Samtidig er deres far blevet forelsket i et smukt men forfærdeligt StedMonster (SM), og har valgt at blive gift, hvilket ville være forfærdeligt for både Miri og Rachel. Og som om det ikke var nok, har de valgt at gifte sig samme dag som forårsfesten. Ikke at Rachel har en date, men kiggede ham Raf ikke lidt på hende? Og selv om han ikke gjorde, så har Rachel jo Miri der måske vil hjælpe lidt, selvom det er strengt forbudt ifølge deres mor, før Miri er udlært. Men lidt trylleri kan da ikke skade eller hvad???

Find selv ud af resten  

Trine giver Magi og meloner fem stjerner

Materialer